En entreprenörs vardag Del 3 – Jonas och Alice Knap

Jonas och Alice Knap, ett par som inspirerar på många olika vis. De drömde om att tillsammans arbeta med något de båda brinner för och resultatet blev Doers Magazine. Det är ett digitalt magasin som lyfter fram entreprenörer som har realiserat sina idéer. Det är något du inte får missa! Jag fick kontakt med dem när jag började min resa med Entreprenörden. Idag får vi en inblick på hur deras vardag ser ut:


Kl 06.45 Alices mobil ringer och på någon hundradels sekund har hon stängt av den, jag hinner inte ens reagera. Sedan vet jag att hon spelar Candy Crash för att vakna till, fast det vill hon inte erkänna.

Kl 07.15 Alice har startat musik och står och maler kaffe. För hand, eftersom vi föll för den härliga tanken på att mala vårt eget kaffe varje morgon som en bra, ”meditativ” start på dagen. Den tanken var bäst i teorin. Men det luktar i alla fall gott. Jag är sjukligt morgontrött men har börjat vakna till.

bild 1Kl 07.30 Efter en stunds mejlläsning och surfande på mobilen samlar jag ihop mig och stapplar upp. Jag drar igång Paul Simon i köket och sjunker sedan ner vid datorn för att besvara några mejl.

Kl 08.00 Vi har ett morgonmöte runt köksbordet ackompanjerat av fina anteckningsblock och mera kaffe. Vi planerar upp dagen och gör en att-göra-lista inspirerade av boken Eat That Frog.

Kl 08.30 Alice tar sig an den senaste intervjun och skriver ihop den. Själv fixar jag med bilder till nästa artikeln som ska släppas och korrekturläser den.

Kl 09.30 Medan Alice fortsätter plita borta i soffan skickar jag välkommen-mejl till våra nya prenumeranter och förbereder ett större mejlutskick som vi brukar göra varannan vecka. Sedan fyller jag på vår lista med potentiella företag att skriva om.

Kl 11.00 Nu har Nelson, vår Old English Sheepdog, pockat på uppmärksamhet tillräckligt länge. Alice fixar lunch medan jag paltar på mig och promenerar genom Alingsås (vilket inte tar jättelång tid). bild 2

Kl 12.15 Efter en frukostliknande ägg-och-fil-och-macka-lunch sätter vi oss i bilen och kör till Göteborg. På vägen längs E20 snackar vi ihop oss inför intervjun som vi ska hålla och diskuterar vilka områden som blir extra intressanta att ta upp.

Kl 12.45 Parkerar på Heden och strosar upp till Avenyn och det klassiska Göteborgscaféet Eva’s Paley där vi vid det här laget har haft ganska många intervjuer. Tack och lov är vår favoritplats inne vid fönstret ledig.

Kl 13.00 Personen som vi ska intervjua möter upp. Vi köper kaffe och kanelbullar, slår oss ner och börjar snacka om företagsresan; bakgrund, idé, uppstart, tillväxt, motgång, medgång, framgångsrecept – vi vill höra allt! Denna gång sköter Alice själva intervjun medan jag antecknar.

Kl 14.15 Intervjun är över och man är fylld av energi från mötet. Vi samlar ihop datorer och block och passerar förbi vår postbox på väg ner till Grönsakstorget.

Kl 14.30 Möter upp eventansvarig på Vallgatan 12 där vi ska anordna ett öppet event senare i april. Vi snackar lite om upplägget och tittar runt. Superfin och kreativ miljö – det kan nog bli riktigt bra!

Kl 15.00 Vi hämtar Nelson och tar en kaffe på Orange N Black för att prata ihop oss om intervjun. Diskuterar och punktar upp hur vi ska lägga upp storyn. Sedan jobbar vi på ett par timmar, skriver och mejlar.

bild 3Kl 16.30 Alice stannar kvar på fiket i väntan på en AW med gamla kollegor. Själv åker jag hem till Alingsås. I bilen ringer jag några samtal och lyssnar på halva Värvet-avsnittet med Joel Alme.

Kl 17.30 När hunden är rastad och jag har ätit ett litet mellanmål åker jag och tränar med några kompisar. Ett styrkepass med efterföljande innebandy, efteråt ser jag suddigt av utmattning.

Kl 21.00 Återhämtning i soffan med rester från gårdagens falafel-wraps och Vänligen Lars Lerin på SVT-Play.

Kl 21.30 Alice kommer hem med smulor i mungiporna efter den obligatoriska åka-kvällståg-och-äta-kexchoklad-stunden. Vi roar oss med ett avsnitt Parneviks och inspireras av deras levnadsglada lynne. Där har vi två nyfunna förebilder!

Kl 22.30 Sängdags. Alice och Nelso   n sover djupt inom fem minuter. Själv ligger jag och läser i närmare en timme innan jag också blir så trött att ögonen faller ihop. God natt!

 


En av anledningarna till att vi startade Doers Magazine var just möjligheten att få skapa våra egna dagar precis sådoersmagazine-portratt-2016-10 som vi vill ha dem, fria och utan stress. Och för oss funkar det faktiskt, vi känner att vi får saker gjorda trots de lösa ramarna. Jag tror det beror på tre saker; lust, vilja och disciplin. Sen var det kommer ifrån är en fråga som jag inte riktigt kan svara på. Ibland vet man inte om lusten är stor nog för att ”driva ett projekt”, men det finns ju bara ett sätt att ta reda på det: att försöka vara prestigelös och testa! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.