Sommarinspiration – Upotential

Catrin Eriksson är 31 år och driver Upotential, ett företag specialiserat på mental träning. Hon är bosatt i Stockholm tillsammans med sin sambo. Hennes intressen är konditionsidrott som löpning, cykling, simning och längdskidåkning samt spendera tid ute i Stockholms skärgård. Hennes vision är en värld med passionerade och hälsosamma människor. 

Upotential – ett steg före

Jag är en kreativ och innovativ person som älskar att utveckla nya saker. Jag är extremt duktig på att läsa av hur människor tänker och har även förmåga att se vad som kommer att efterfrågas i framtiden. Ofta ligger jag steget före och vid det här laget har jag tröttnat på att övertyga människor runt omkring mig om att mina teorier och idéer är suveräna. Genom att starta eget företag kan jag istället utnyttja all min energi till att skapa det jag verkligen tror på! Jag drivs av att skapa och utveckla produkter och tjänster som jag vet kommer göra stor skillnad för individers hälsa och välmående. 

Upotential – verksamheten

Upotential, “the gym for mental fitness”, erbjuder mental träning till nyfikna och framåtlutade människor som vill nå sin fulla potential och samtidigt leva ett hälsosamt liv. Vår vision är en värld med passionerade och hälsosamma människor. Vi vet att människor som arbetar med sådant de är passionerade kring har alla möjligheter att bli framgångsrika. Vår målsättning är att människor ska få tillgång till regelbunden mental träning och därigenom kunna utveckla sig själva till nya nivåer samtidigt som de lever ett hälsosamt liv. Upotential bedriver idag verksamhet i Sverige men kommer att sprida konceptet vidare över hela världen. En av våra grundpelare är ”connecting people” och i takt med att vi kommer att växa till nya geografiska marknader ökar också värdet för medlemmarna i Upotential. 

Utmaningar på resan

Det svåraste under resan var att hitta min perfekta business partner. Det har tagit tid och varit oroligt utmanande. Jag är ingen ensamvarg utan älskar att arbeta tillsammans med andra människor som är lika passionerade kring samma frågor som jag är. Det jag har insett är att det är många faktorer som ska klaffa för att det ska bli bra. I höstas gav jag upp och beslutade mig för att köra själv – jag ville inte ödsla värdefull tid på att hitta den perfekta personen. Men i januari dök hon upp: Marianne ”Maja” Marescotti, världens coolaste och bästa business partner! Initialt var det också svårt att hantera mentala motgångar och människor i min omgivning. Jag har insett att det verkligen krävs hård mental träning för att lyckas vara uthållig över tid.

Något annat som är utmanande är ovissheten kring hur lång tid det tar innan marknaden förstår vilket värde de tjänster vi levererar faktiskt innebär för varje enskild individ. 

Det bästa med att driva eget är att få möjligheten att spendera årets alla dagar med att jobba med min passion – att utveckla ett koncept som verkligen kommer göra stor skillnad för människor! Jag väljer själv vilka människor som jag vill arbeta tillsammans med och vi är flexibla kring var och när vi arbetar. 

Om resan kunde gjort om

Jag skulle börja jobba med mental träning redan från dag ett. Jag inser att jag är extremt partisk i frågan då jag utvecklar business inom detta område, men det är också just därför som jag vet vad jag pratar om – det gör verkligen stor skillnad. För två år sedan gjorde jag ett aktivt val att styra om från en karriär inom finans till att ett liv som entreprenör. Självklart är min finansiella situation helt annorlunda nu jämfört med tidigare och jag har inte längre den ”trygghet” som en fast anställning innebär. Allting är per definition mer osäkert och min och bolagets framgång beror helt och hållet på hur bra vi lyckas leverera. Jag ser inte att jag har offrat något utan ser snarare hur mycket denna entreprenörsresa har givit mig på alla fronter i livet. 

Det största misstaget när man börjar

För mycket analys! I praktiken handlar det enbart om att börja göra saker och lära genom nya erfarenheter och insikter vid interaktion med kunder.  

Catrins tips

Arbeta med sådant som du är passionerad kring – då har du alla möjligheter att bli framgångsrik! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.