Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Riitta Vikström – med passion för medmänniskors läkning och psykiska välmående

Riitta Vikström är en 57-årig terapeut baserad i Vasastan, Stockholm. Med en passion för personlig utveckling och ett liv fyllt av djupa samtal, är Riitta dedikerad till att hjälpa människor utforska samt läka sina liv. Genom sitt företag Trygga Samtal erbjuder hon flexibla terapiformer från digitala sessioner till fysiska möten, med fokus på anhörig- och stressproblematik.

Bild på Riitta Vikström - grundare av Trygga samtal
Bild på Riitta Vikström – grundare av Trygga samtal

Vem är Riitta Vikström?

Jag är en 57-årig entusiastisk kvinna bosatt i Vasastan, Stockholm. Lyckligt gift med Jonny, omgiven av två fantastiska barn och deras partners samt tre älskade barnbarn. Livet för mig är en ständig utforskning fylld med djupa samtal och personlig utveckling. Människor är min största motivation; deras berättelser och resor inspirerar mig dagligen. “Jag drivs av glädje, lust, meningsfullhet, och solsken, men framför allt av en passion för att hjälpa och stödja andra på deras väg mot läkning.” Säger Riita.

Vad gör ditt företag Trygga samtal?

Jag erbjuder terapi fokuserad på anhörig- och stressproblematik. Jag arbetar främst digitalt och via telefon från mitt hem eller från kontorshotell där jag kan hyra en plats. Jag gör även walk-and-talks och fysiska möten i Stockholm utifrån mina klienters önskan.

Mitt mål är att skapa en trygg miljö där människor kan utforska sina “skav” genom livet som varit, förstå uppväxtens inverkan och hantera stress, bearbeta förluster och trauma. Genom att vara tillgänglig och flexibel ser jag till att mina klienter snabbt kan få stöd när de behöver det. Den här arbetsmetod gynnar inte bara klienterna utan också mig; den integrerar mitt arbets- och privatliv på ett sätt som passar mig. Jag drömmer om att kunna arbeta var som helst, vilket skulle möjliggöra för mig att följa med min man på hans resor.

Inom fem år hoppas jag att min bok “Från anhörig till Anhörigterapeut” ligger högt på topplistorna och att jag är en eftertraktad föreläsare inom anhörigproblematik och dysfunktionella uppväxtens spår påverkar vuxenlivet.

TagentbordEntreprenörsresan – att våga satsa efter motgångar

Efter år av sjukskrivningar och en karriär inom kundservice tog jag steget samt startade mitt eget företag som samtalsterapeut den 1 augusti 2023, vid 57 års ålder. Mitt i en tuff period upptäckte jag utbildningen till Certifierad Anhörig- och Stressterapeut och kände direkt att jag hade hittat min kallelse. Jag insåg att jag behövde ett arbete som erbjöd flexibilitet snarare än fysisk belastning. Jag samlade mod genom webinarer och inspirerande föreläsningar och valde att lyssna på min intuition. Att jag vågade ta steget är jag oerhört stolt över, vad framtiden har med sig vet vi ju aldrig men jag tog steget och hittade min plattform.

Vad är det bästa med att vara entreprenör?

Det bästa med att vara entreprenör för mig är den totala friheten att kunna jobba när och var jag vill. Den flexibilitet som följer med att vara sin egen chef gör att jag effektivt kan utnyttja varje ledig stund i kalendern. Oavsett om det handlar om att ta hand om min hälsa genom träning, vila eller tillbringa tid med min familj, så är min tid verkligen min egen. Att kunna forma mitt arbetsliv runt mitt personliga liv är otroligt värdefullt och ger en känsla av kontroll och tillfredsställelse. Att driva eget innebär att varje minut jag investerar i mitt arbete är en investering i mitt eget välmående och framtida framgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv