Entreprenörden logo

Sommarinspiratören Linda Grafström – Den virtuella assistenten som uppfyllde drömmen om mer personlig frihet

Från sitt hemmakontor i Farsta, Stockholm stöttar Linda Grafström myndigheter och företag med administrativa uppgifter som översättningar och projekt inom finskt förvaltningsområde, med en speciell inriktning mot företag på den finländska marknaden. Idag är hon stolt över att hon tog sig mod till att våga tro på sina drömmar.

Bild på Linda Grafström
Bild på Linda Grafström

“Om fem år ser jag mig själv som en etablerad virtuell assistent, med frihet att välja precis de uppdrag jag önskar” Berättar Linda Grafström.

Vem är Linda Grafström och vad motiverar dig?

Jag är 42 år och bor i Farsta, Stockholm med min man, våra två barn samt två katter. Mina stora intressen är att rida, resa och upptäcka nya platser och att umgås med familj samt vänner. Det ger mig mycket glädje och energi. Jag är en noggrann och social person som alltid är öppen för att prova nya saker. Det som motiverar mig i mitt företagande är drömmen om större frihet och att hjälpa företag och myndigheter med det jag brinner för när de själva inte hinner med. Jag strävar efter att spendera mer tid med mina barn, ha kontroll över min egen tid och arbeta platsoberoende, vilket driver mig att utveckla min verksamhet och uppnå mina personliga mål. Detta gör mig mer effektiv i min yrkesroll och mer flexibel mot mina kunder men också till en mer närvarande mamma.

Berätta om ditt företag

Jag driver en verksamhet som virtuell assistent, där jag fungerar som en digital administrativ assistent. Jag stöttar myndigheter, företag och privatpersoner med diverse administrativa uppgifter. Min specialisering är inom nämndadministration, särskilt riktad mot kommunsektorn. Med mitt finska påbrå ger det mig också möjligheten att erbjuda tjänster som översättning mellan svenska och finska, korrekturläsning, textredigering. Jag kan också hjälpa till med projekt inom finskt förvaltningsområde och minoritetssamordning.

Bild från hemmakontoret med mysigt sällskap.
Bild från hemmakontoret med mysigt sällskap.

Jag arbetar hemifrån, vilket ger mig flexibilitet att spendera mer tid med mina barn och styra över min egen tid. Mitt mål med företaget är att skapa större frihet i vardagen. Om fem år ser jag mig själv som en etablerad virtuell assistent, med frihet att välja precis de uppdrag jag önskar.

Från utforskande googlingar till virtuell assistent – berätta om din entreprenörsresa

I juni 2023 tog jag steget och startade mitt eget företag. Min resa mot entreprenörskap började med månader av forskning; jag googlade information om yrkesrollen, lyssnade på relevanta poddar och funderade länge på vilken inriktning jag skulle ta. Efter ett halvår av överväganden och planering, drevs jag till slut av en stark önskan att arbeta platsoberoende och slippa dagliga pendlingar. Det gav mig modet att förverkliga min dröm.

Jag är mest stolt över att jag vågade ta steget. Det var inte enkelt, men jag lärde mig att allt är möjligt om man bara vågar försöka. Jag skulle inte ändra något i min resa; även om jag fortfarande är på väg och inte har nått min slutdestination, är jag glad att jag tog risken. Att starta eget har varit en utmanande, men otroligt givande resa.

Vad är det bästa med att vara entreprenör och vilka är dina främsta tips?

Det bästa med att vara entreprenör är friheten att fatta egna beslut. Att styra över min tid och riktning är oerhört givande, även om det ibland kan kännas ensamt utan ett fast bollplank. Balansen mellan arbete och familj är en utmaning, men jag försöker att inte jobba när jag är med mina barn.

Mina bästa tips till blivande entreprenörer:

  • Var realistisk: Förstå att allt tar tid. Förvänta dig inte att kunderna kommer direkt.
  • Nätverka aktivt: Anslut dig till nätverksgrupper och var aktiv i sociala medier. Det vinner man mycket på.
  • Marknadsför dig: Berätta för alla du känner om ditt företag. Att prata om sitt företag och om sin expertis gör att du alltid är “top of mind” när någon skulle behöva den tjänsten/produkten som du erbjuder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv