Entreprenörden logo

Sommarinspiratören Maria Hermansson – en psykolog som vill bekämpa perfektionism

Maria Hermansson, 40, bor i Göteborg med sin sambo och deras två barn. För några år sedan sade hon upp sig från sin fasta tjänst för att testa vingarna som egen företagare. Då startade hon sin egen psykologmottagning. Nu fokuserar Maria på att hjälpa människor med stress, skapa medvetenhet kring nackdelarna med perfektionism och hjälpa vid prestationsångest. Idag har hon en balans mellan familj och entreprenörskap som bjuder på nya utmaningar och möjligheter för varje dag som går.

En bild på Maria Hermansson - grundare av Blomstra psykologi
En bild på Maria Hermansson – grundare av Blomstra psykologi

Vem är Maria Hermansson?

Jag är 40 år gammal och bor i Göteborg med min sambo och våra två barn. På fritiden älskar jag att bada i havet och utforska naturen. Friheten som egenföretagare motiverar mig; jag kan forma min arbetsvecka och min verksamhet efter det jag brinner starkast för. Att vara kreativ och förmedla min kunskap på mitt eget sätt är otroligt stimulerande. Mitt liv och arbete är en inspirerande balans mellan familj, natur och entreprenörskap, där varje dag bjuder på nya möjligheter och utmaningar.

Blomstra psykologi – kampen mot perfektionism, prestationsångest och stress

Jag driver en psykologmottagning där jag fokuserar på att hjälpa människor med stress, perfektionism och prestationsångest, även om jag också tar emot klienter med andra problem. Jag arbetar både från min mottagning i centrala Göteborg och digitalt, vilket gör det möjligt att hjälpa klienter från hela Sverige.

Målet med min verksamhet är att sprida kunskap om psykisk ohälsa, särskilt kopplat till perfektionism och prestationsångest. Jag vill öka medvetenheten om de negativa effekterna av dessa mönster och hur man kan bryta dem för att undvika stress, utmattning, ångest och depression.

En bild från trappuppgången mot hennes fysiska mottagning.
En bild från trappuppgången mot hennes fysiska mottagning.

Från fast tjänst till att testa vingarna som entreprenör

Jag ville testa mina vingar och se om egenföretagarlivet var något för mig – och det visade sig att det var! Min företagsresa började för några år sedan när jag sade upp mig från min fasta tjänst inom den offentliga vården. Nyfikenheten på entreprenörslivet och viljan att skapa en bättre balans mellan arbete och fritid drev mig att ta klivet. Jag är stolt över allt jag lärt mig, både om mig själv och mina förmågor, samt hur jag kunnat förmedla viktiga budskap till människor genom terapi och sociala medier. En viktig lärdom är att saker får ta tid; man behöver inte alltid ha så bråttom.

Bild från mottagningen hos Blomstra psykologi.
Bild från mottagningen hos Blomstra psykologi.

Tips till andra entreprenörer

Det bästa med att driva företag är friheten att arbeta med det som känns mest meningsfullt och roligt. Att kunna påverka människor positivt och se sitt arbete göra verklig skillnad i deras liv är otroligt givande. För att balansera jobb och fritid skapar jag tydliga gränser och tar regelbundna pauser för att ladda batterierna.

Delegera uppgifter: Försök inte klara allt själv. Anlita hjälp för uppgifter som inte är din styrka, som bokföring i mitt fall.

Nätverka aktivt: Var aktiv på sociala medier och dela dina passioner, så hittar likasinnade till dig.

Fokusera på styrkor: Fokusera på det du är bäst på och låt andra hantera resten.

Skapa balans: Sätt tydliga gränser mellan arbete och fritid för att undvika utbrändhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv