Entreprenörden logo

Sommarinspiratören My Svensson Schramm – från existentiell kris till att hitta hem inom amningsstöd, kolik och kärlekshormon

En bild på My Svensson Schramm, som skapar en trygg miljö för nyblivna familjer genom MyBaby.
En bild på My Svensson Schramm, som skapar en trygg miljö för nyblivna familjer genom MyBaby.

My Svensson Schramm är en 37-årig tvåbarnsmamma från Helsingborg. Hon har tillbringat 14 år inom kvinnosjukvården, men efter en allvarlig olycka 2022 tvingades hon ompröva sitt liv och yrkesval. En utmaning som vilseledde till en början men blev starten av hennes företag, MyBaby. Här blev drömmen om att skapa en trygg miljö för familjer genom hembesök, amningsrådgivning och kolikbehandling sann.

“För att amningen ska fungera optimalt behöver mamman må bra och vara stressfri. Därför kommer jag till kvinnan istället för tvärtom. Nyförlösta kvinnor ska inte behöva stressa för att få hjälp. Jag tar mig tid och stannar så länge det behövs,” berättar My.

Vem är My Svensson Schramm?

Jag heter My Svensson Schramm, 37 år och bor i utkanten av Helsingborg. Som mamma till två underbara barn fylls min tid av familjeliv, men jag finner min återhämtning i yoga, där jag samlar kraft för livets utmaningar. Yrkesmässigt har jag spenderat 14 år inom kvinnosjukvården, arbetat som barnmorska, amningsrådgivare och allt däremellan, samt nyligen kvalificerat mig som instruktör i medicinsk yoga. Jag strävar ständigt efter att utvecklas och kombinera min passion för hälsa med att hjälpa andra.

En existentiell kris som blev starten på entreprenörskapet

Bild på My Svensson Schramm, från en föreläsning.
Bild på My Svensson Schramm, från en föreläsning.

Efter en olycka hösten 2022, där jag skadade mig allvarligt, tvingades jag bli sjukskriven merparten av 2023. Perioden präglades av hjärntrötthet och smärtor efter bla. ett skalltrauma och innebar att jag inte längre kunde arbeta som jag tidigare gjort, vilket ledde till en existentiell kris. Frågorna kring vad jag ville göra och hur jag skulle klara av det ”nya livet” var många och tunga. Men ur denna kris föddes faktiskt min verksamhet, MyBaby, i början av 2024.

Mitt företag fokuserar på att stödja nyblivna föräldrar genom hembesök för amningsrådgivning, kolikbehandling och allmän support. Genom att komma hem till familjerna kan jag hjälpa dem i deras egen miljö, vilket optimerar både amning och familjens välmående. Genom att möta kvinnan i sin hemmiljö, minskar vi stressen och då är det lättare att optimera kärlekshormonet oxytocin. Oxytocinet behöver vi för att kunna släppa och bilda mjölk. Det hjälper även till med anknytningen mellan barn och förälder. På så sätt har vi goda förutsättningar för att främja mjölkproduktionen och amningen. Jag är även utbildad inom akupunktur för att behandla kolik, vilket ger väldigt goda resultat.

Jag ser mitt arbete som ett komplement till den traditionella vården, där jag kan erbjuda en mer personlig och tillgänglig stödstruktur. Någon att hålla i handen när det stormar. Min dröm är att inom fem år ha en egen lokal där jag kan erbjuda en mängd tjänster, förutom amningsrådgivning och kolikbehandling, önskar jag kunna erbjuda akupunktur och yoga för gravida, amningskurser och pappakurser. En målsättning jag har för att verkligen kunna göra skillnad för ännu fler familjer. Genom att ta det steg för steg hoppas jag att MyBaby fortsätter att växa för att kunna hjälpa fler att hitta trygghet och balans i föräldraskapet.

Ett ovärderligt stöd – starten på ett entreprenörskap

Bild på akupunktur för att underlätta besvär med kolik.
Bild på akupunktur för att underlätta besvär med kolik.

Jag tog steget att starta eget under min sjukskrivning, med min familjs stöd som drivkraft. Trots ekonomiska hinder och avslag på stipendier, kunde jag tack vare mina föräldrar fullfölja min dröm att utbilda mig till kolikbehandlare. Den känslan av att hitta hem var obeskrivlig. Jag registrerade mitt företag från en flygplats i Paris och har sedan dess fått fantastisk hjälp från familj och vänner. Stödet och tron från dessa människor har varit ovärderligt. Även om jag offrat tid med familjen, känner jag en enorm stolthet över att nu kunna kalla mig egenföretagare.

Vad vill du säga till andra kvinnliga entreprenörer?

Mitt främsta tips till andra kvinnliga entreprenörer är att bara köra! Det finns så många fantastiska kvinnor där ute med otroliga idéer och kunskap. Våga ta steget, tro på dig själv och låt världen se vad du har att erbjuda. Syns och var stolt över din resa. Heja oss, vi kan mer än vi tror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv