Entreprenörden logo

Om Klara-Maria Mach

Fotograf: Angelica Klang

Klara-Maria Mach är en entreprenör med hjärta för entreprenörskapet. Sedan 23-års ålder har hon drivit företag och det speglas även i hennes andra företag ”Entreprenörden”. Entreprenörden startade som en blogg i september 2015 med en idé att motivera och inspirera fler till entreprenörskap. Ur bloggen uppstod mottot ”Jag gör Sverige rikare på entreprenörer” och idag erbjuds affärsrådgivning samt event för entreprenörer/företagare i hela Sverige.

Klara-Maria är född och uppvuxen i Nyköping men flyttade till Uppsala för studierna. Det var i Uppsala Klara-Maria upptäckte sin sanna passion som driver henne framåt ända sedan dess. Under 2013 började hon arbeta på Uppstuk, Uppsala studentkonsulter, vilket hon även tog över som VD samma år. 

Tidslinje

År 2015 startade hon bloggen Entreprenörden för att beskriva verkligheten bakom sitt entreprenörskap, vilket gjorde att hon blev uppmärksammad av Tidningen Entreprenör och hon skriver nu krönikor åt den. Samma år blev hon även nominerad till Årets småföretagare i Uppsala 2015.

Under våren 2016 utvecklades eventkonceptet Entreprenörddagen, som idag har bytt namn till Eventdagen, där entreprenörer träffas för att utbyta erfarenheter. Eventkonceptet uppmärksammades sommaren 2016 av Företagarna och Klara-Maria blev utsedd till en av 103 Sveriges mest lovade unga företagare.

Under 2017 ville Klara-Maria satsa mer på kvinnor som vill starta verksamheter då 89 % av kunderna hittills hade varit män. Under sommaren 2017 publicerades inspirationsinlägg av kvinnor som driver verksamheten och det blev så pass uppmärksammat att en träff för dessa kvinnor efterfrågades. Det ledde till att den nationella kvinnokonferensen Wonder Women startade. Wonder Women är en nationell kvinnokonferens för entreprenörer, företagare och beslutsfattare i små-och medelstora organisationer. Syftet med konferensen är att ge verktyg åt kvinnor för att de ska kunna utveckla sig själva och sina företag. Det för att i sin tur skapa en bättre näringslivspositionering för kvinnor.

Förutom sina projekt hjälper hon andra som är intresserade av att bli eller redan är entreprenörer genom rådgivning och event. Vill du få kontakt med Klara-Maria, klicka här.

40 Inspiratoerer foer entreprenoerer30 Inspiratörer för entreprenörer 2018