Entreprenörden logo

Sommarinspiratörer

Inspirera andra kvinnor med din entreprenörsresa som Sommarinspiratör

Syftet med sommarinspiratörerna är att inspirera andra kvinnor att våga. Våga tro på sig själva, sin idé och sitt bolag. Våga ta steget att bilda bolag, eller växa sitt bolag genom att läsa om andra kvinnor som gjort inspirerande företagsresor. Vi vet att varje resa inspirera minst en person och att alla kvinnor är en förebild.

Är du kvinna och entreprenör/företagare? Då kan du vara en av årets inspiratörer!

Hur började det?

Vi har alltid haft ett bultande hjärta för entreprenörer, men än mer för kvinnliga grundare. Efter många år inom branschen började vi se en trend. Kvinnor behöver förebilder för att våga, se andra som gjort det de drömmer om att våga. Då föddes idén till sommarinspiratörerna. 

Sedan 2017 har vi därför lyft kvinnor och deras företag i Entreprenördens sociala kanaler. Ett koncept som visat sig vara uppskattat och har varit starten till att fler tagit beslutet att satsa på sina företagsdrömmar.

Vem får vara med?

Varje kvinna som driver bolag är en inspiratör oavsett ålder, bransch, omsättning eller etnicitet. Vi vill visa bredden på kvinnor i Sverige – det finns ingen stereotyp. 

Det för att inspirera andra till att påbörja sina egna resor. 

När publiceras texterna?

Varje måndag till torsdag mellan juni och augusti lyfter vi fram en kvinna samt hennes företag per dag i våra sociala kanaler. 

Att starta eget har alltid varit intressant, men där och då växte sig drömmen starkare. Jag såg många unga kvinnliga entreprenörer på sociala medier starta eget förtag och blev inspirerad. Om dem kan, så kan väl jag?

Som anställd blev jag snabbt uttråkad och kände mig begränsad, jag ville kunna styra min dag och jobba i min egen takt. Idag får jag nypa mig i armen över min arbetssituation, där jag är stolt över att jag driver en verksamhet som funkat sedan dag ett.

Hur går det till?

Nominera till årets Sommarinspiratör

Tidigare Sommarinspiratörer