Entreprenörden logo

100 år av kvinnlig rösträtt – Allbrights engagemang

I fredags var det 100 år sedan riksdagen beslutade om att kvinnor även får rösta. Det var 3 kvinnor som kämpade för detta; Elin Wägner, Else Kleen och Ellen Key. Läs mer om dem och beslutat på SVTs sida

Idag känns det ibland som många tar röstandet för givet. Igår var det EU-val med ett valengagemang på 55 %. Är inte det lite lite??

En organisationer som gjorde en fantastisk kampanj i fredags kring kvinnlig rösträtt var Allbright. Albright arbetar för att alla människor ska ha rätt att nå sin fulla potential. Oavsett vem du är. De arbetar mycket med fokus på jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. Stiftelsen kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation. Den senaste som berörde mig mest var “Börsens dolda makthavare”

I fredags däremot belyste de att det fortfarande finns rum där vissa röster inte blir hörda. Man ska inte ta sin rösträtt för givet – vi kvinnor har haft den i 100 år. Därför bör vi nyttja den – enligt mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv