Entreprenörden logo

Ekonomiska entreprenörer

Jag vill vara en av de ekonomiska entreprenörerna!

Hur skulle du säga att en entreprenör är;

    • slösaktig ?

eller

  • sparsam ?

Jag vet inte om jag tycker något av de, utan jag en känsla som jag har fått är att de är ekonomiskt sparsamma = ekonomiska entreprenörer. Det är kanske inte är den bästa termen men nu ska jag förklara hur jag tänker ?
I november var jag på en konferens i Thailand med 43 andra entreprenörer, jag var en av de yngsta och grönaste ? Jag gick in med inställningen att “äsch jag köper tandkräm i Thailand” “äsch schampo är billigt” dock upptäckte jag att jag var nog den enda som tänkte så… Jag fick frågan, “Jaha så du ska köpa – varför tog du inte med dig ?” Mitt svar blev, lathet . Men jag antog från början att det är lättare att köpa i Thailand än att bära med sig sådana produkter. 
Men det blev en diskussion som jag bar med mig under hela konferensen. Jag märkte att majoriteten av entreprenörerna som var där la inte pengar på “skit saker” som t.ex. schampo (om man ändå har dessa produkter hemma). Deras inställning var “Varför lägga på sådant när man kan investera dessa pengar på bättre saker senare?”
Jag var lite förvånad, tänkte först att dessa människor har ju pengar – då kan de ju slösa, tandkräm eller schampo kostar ju ingenting. Men där får jag bita mig i tungan! En av anledningarna till varför de har pengar som de kan investera är nog för att de lägger inte pengar på onödiga prylar?
Så därför är uppmaningen ☝? vill du investera dina pengar i bättre saker framöver, tänk igenom dina köp – kan du spara in dina slantar ? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv