Entreprenörden logo

Ensam är inte stark

Du tänker WOW vad kul eller spännande att göra detta projekt – men din magkänsla säger annat. Vad gör du då? Funderar du och/eller rådfrågar du någon? Jag är en sådan person som kastar mig snabbt in i nya projekt, men reflekterar inte alltid över hur resultatets utfall blir. Däremot brukar jag ofta rådfråga någon i min omgivning när magkänslan skriker STOPP! De flesta ber om råd när det är någon livsförändring men vardagsproblemen löser vi mest utan stöd. Däremot är det viktigt att få ett annat perspektiv på sina idéer. Av andra kan du få tips på sådant som du inte tänkt på innan. Är du då mottaglig för informationen? När du får höra information som kan hjälpa ditt beslut är det bra ifall du tar åt dig. Personer som stöttar dig ger dig informationen av en anledning. Lättare sagt än gjort, tänker du kanske..Visst, jag håller med din tanke! Det är alltid lättare i teorin än i praktiken, men börjar du ta åt dig nyttig kunskap gör du inte samma misstag flertal gånger.

Ensam är ALDRIG stark, var tacksam för det stöd du får när du ber om det. Detta gäller oavsett om du ska starta ett nytt företag eller du har ett problem i ditt privatliv, även om du inte håller med.  Jag rådfrågade några personer både innan jag började med Uppstuk och bloggen, men utan deras synpunkter och stöd skulle jag ALDRIG arbeta med dessa projekt idag.

Ett annat exempel är min kära bror. Idag bor han och pluggar på en annan ort med en dröm om en handbollskarriär. Jag kan inte förklara i ord hur stolt jag är över honom att han vågar flytta hemifrån i så tidig ålder och kämpa för sin dröm. I ärlighetens namn är det allt förutom lätt, stor konkurrans på hans position och allt i livet är nytt (tvätta, laga..osv). I detta läge är han inte heller stark. Vi i familjen är långt ifrån honom och kan inte stötta honom vid en vardagskris. Däremot stöttar vi alla honom så gott det går på distans. Jag och han har ett speciellt band, igår skämtade vi om att vi är som Marvin och Doris. Men oavsett vad som händer med hans handbollskarriär så kommer jag alltid att stötta honom.

Uppmaning till dig – stötta någon i helgen och se lyckan i deras ögon när du hjälper dem!

Trevlig helg och vill du peppa till i helgen rekommenderar följande låtar:

Peanut Butter Jelly – Galantis

Love Myself – Hailee Steinfeld

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv