Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Your Performance

Jenny Edner är 34 år och bor i Mörby Centrum, och hon driver företaget Your Performance. Hennes intressen är att träna, spela tennis, skatea, träffa vänner och gå på sociala aktiviteter tillsammans. Jenny gillar även att vila och vara med familjen, bara ta det lugnt och få gå på en promenad i naturen.

Början på Your Performance

Jag kommer från elitidrotten själv och efter min karriär kände att jag ville hjälpa idrottare med det mentala och lära dem hantera den mentala stressen och ångesten som uppstår vid prestationer – jag drivs av att hjälpa individen att utvecklas och må bättre. 

Jag är företagare med entreprenöregenskaper. Som personlighet är jag initiativtagande, nytänkande och kommer på nya idéer, t.ex. har jag fört in idrottspsykologisk rådgivning i en idrottsförening, likasom att det finns fysträning tillgängligt för idrottare. Utöver det utvecklar jag mitt egna företag med nya uppdrag hela tiden. 

Your Performance – vad gör företaget?

Idrottspsykologisk rådgivning och föreläsningar. Mitt mål är att hjälpa individer att utvecklas och att hantera stress och ångest. Jag riktar mig både mot idrotten och näringslivet. Jag håller även föreläsningar, både hos företag och idrottsvärlden. Idag bedriver jag verksamheten i samarbete med SALK tennisklubb, vilka vill hjälpa idrottare med det mentala och hjälpa att förebygga psykisk ohälsa hos ungdomar och deras framtid. Med företag sitter jag på Luntmakargatan vid Rådmansgatan.

Reflektioner om företagandet

Det svåraste med min resa var starten och vart man skulle vända sig, men jag hade många idéer och tålamod. Många tycker att det mentala är viktigt, men ändå inte förstår vikten av det och i slutändan inte prioriterar det, jämfört med det materialistiska. Samtidigt som det har varit kul att motbevisa för andra vilken skillnad det kan bli när en individ utvecklats och det blir synbart, för ledare, chefer, tränare och föräldrar. Det jobbigaste var balansen. Nu är det stabilt och har grunden, men under utvecklingen var det stundtals svårt att hålla balansen samt val av prioritering eftersom att man satsar allt.

Du gör allt. Du är administratör, koordinator, du marknadsför, organisatör utöver dina huvuduppgifter och det jobb som du vill göra. Dock, är det roliga uppgifter också och det ger dig möjligheter att utveckla det åt ditt håll som du vill, vilket är en framsida.

Har du behövt ”offra” något nu eller tidigare när du startade? 

Ekonomin när jag startade, dock har jag aldrig sett det själv som att ”offra”, för att jag verkligen ville göra det jag drivs för och min inre drivkraft. Har alltid sett att det finns mycket ångest inom idrotten och generellt, oavsett ålder och därför vetat att jag har velat finnas där för andra att lära sig hantera det. Det blir mer och mer förståeligt och andra är nyfikna och intresserade av vad jag gör.

Det bästa med att driva eget

Att få vara självständig och oberoende av andra, ingen negativ arbetsmiljö, att kunna effektivisera tiden, att inte annat kommer emellan och att man får hålla sig till uppgiften plus att du alltid kan göra nya grejer. Din egen utveckling stannar aldrig upp. När du har fått allting att flyta på och man ser helheten är det extremt skönt och häftigt att få vara egen. Du kan styra dina egna tider och när du vill vara lite extra ledig efter du har jobbat hårt.

Jennys tips till nya entreprenörer

Om jag skulle göra om min resa skulle jag valt en-två saker att rikta mig mot och hålla den strukturen hela tiden, men samtidigt var öppen för nya möjligheter och inte ta på sig för mycket. Det främsta misstaget de flesta gör i början är utgifter – det är viktigt att inte ta på sig för stora utgifter innan du har inkomster.

Ha ett tydligt mål vad du vill göra och vad du vill uppnå. Bryt ner dina idéer till en tydlig riktning och håll strukturen. Gör det inte så komplicerat och förklara det enkelt för andra, så att de förstår vad du gör. På så sätt får man nya kunder. Ta inte illa upp om inte någon gillar din idé eller om det tar tid för organisationer att förändras och förstå hur man få in det nya i verksamheten. Det tar tid. Rikta dig mot positiva utvecklande människor, som är öppna för förändring. Nu KÖR vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv