Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Louise Albers

Louise Albers driver Yogasister där hon lär ut hathayoga, yinyoga och meditation. Hon är en för det mesta glad och positiv person och bor tillsammans med sin man i Göteborg. Louise fyller 27 år imorgon, alltså den 2 juni. Hennes intressen är yoga, kristaller, blommor, dans och vandring

Yogasister – verksamheten

Yogasister erbjuder yoga inom hatha- och yinyoga samt meditation i form av yogaklasser, föreläsningar, workshops och retreats. Vi vänder oss till både privatpersoner och företagskunder. Jag driver Yogasister i Göteborg med omnejd samt online. På Yogasisters hemsida finns även min onlinebutik där jag säljer yogatillbehör i form av handtillverkade ögonkuddar och tyngdpåsar men även andra typer av varor som värmekuddar, palo santo (rökelse) med mera.

Målet med Yogasister är att förbättra kvinnors mentala och fysiska hälsa, och jag fokuserar på styrka, fokus och inre balans. Ett mål är att ge kvinnor rätt tekniker och förutsättningar för att förbättra hållningen och öka rörligheten, att lära sig slappna av och att minska stress. Genom detta jobbar jag också för att bygga deras självkänsla och låta dem arbeta med sig själva inifrån och ut. 

Jag startade Yogasister den 1 januari 2020, alltså precis innan pandemin startade. Det har alltid varit en dröm för mig att driva eget företag och något jag vetat sedan tonåren att jag är menad att göra i livet. Jag får göra det jag älskar samt vara kreativ och nyfiken. Det jag är mest stolt över är när jag fick mitt första företagsuppdrag, det kändes stort och när jag fick min första återförsäljare av mina ögonkuddar.

Vilka viktiga lärdomar har du fått från att driva Yogasister?

Många! Som att tid är pengar. En viktig lärdom var att ta betalt för den kunskap jag har utan att skämmas. Ibland önskar folk att yoga ska vara gratis, men det är inte välgörenhet vi arbetar med utan en tjänst; vi förmedlar kunskap och tekniker som gör att du som utövar yoga mår bättre. Alla ”misstag” är lärdomar så det är inget konkret jag skulle göra annorlunda om jag kunde göra om resan. Kanske skulle jag startat tidigare med vissa delar i mitt företag och jobbat ännu hårdare. 

Att vara entreprenör

Det bästa med att driva eget är att jag lever min dröm. Möjligheten att få undervisa i yoga och meditation och att få förmedla vidare yogans värld till andra är fantastisk. Jag får också bestämma över min tid och jag kan vara flexibel. Jag gillar även att bokföra. Baksidan med att driva eget är att det kan vara svårt att nå ut till rätt målgrupp och nya kunder/yogisar på kort tid. Ibland är jag kanske otålig, det tar tid att bygga upp ett företag—speciellt när man erbjuder tjänster.  

Balans är A och O för mig. Jag ser till att ge mig själv egentid för återhämtning och energipåfyllning. Jag försöker att begränsa mitt mobilanvändande och inte svara på meddelanden. Det är svårt eftersom jag gärna vill svara mina yogisar så snart som möjligt på exempelvis Instagram, även om klockan är mycket eller att det är helg och jag kanske borde vara ledig. Med tiden så lär man sig hur mycket tid man ska lägga på allt och man lär sig att prioritera. Jag har blivit tvungen att lära mig vara närvarande i en sak i taget. Är jag ledig så är jag ledig och jobbar jag så är mitt fokus bara jobb.

Till nya entreprenörer

Jag tror att många är väldigt rädda i början och vill att allt ska vara ”perfekt” men det är egentligen bara att testa och köra annars händer ingenting. Mina tips är:

  • Tro på dig själv, säg affirmationer till dig själv framför spegeln.
  • Lär dig prioritera, detta är viktigt! 
  • Gör det du vill göra, vare sig om du känner för det eller inte. 
  • Lyssna mer på andra som driver företag och mindre på de som inte gör det. 
  • Sist men inte minst: ge inte upp om det är något du verkligen vill! Kör 100%!

This or that med Louise Albers

Tack Louise för att du ville vara en av årets sommarinspiratörer på Entreprenörden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv