Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Louise Carlstedt grundare av Febbsit Branding

29-åriga Louise är personen som entreprenörer vänder sig till för hjälp med att skriva texter. Som person är hon en väldigt social, nyfiken och energisk med ett stort driv. Hon vill alltid lära sig något nytt och hon förundras över sådant som hon inte vet. När hon inte skriver texter till entreprenörer går hon på teater, springer ute i skogen eller läser böcker. 

Vad gör ditt företag, Febbsit Branding? 

Jag driver en copywritingbyrå där jag hjälper entreprenörer med att skriva deras texter som ska resultera i sälj. Jag jobbar helt på distans – som idag sitter jag på min släktgård i Dalarna och kollar ut på sjön och äter en bit pizza. Och igår var jag i Stockholm och satt på ett café. 

Mitt mål är att bli Sveriges bästa copywriter genom att hjälpa och coacha andra inom copywriting och eget företagande. Jag har alltid gått min egen väg och jag älskar att inspirera andra att tro på sig själva. Om fem år tänker jag att jag har köpt en hund, befinner mig fortfarande på min släktgård i Dalarna, har ett hus i Frankrike och reser runt med mina vänner. Sedan hoppas jag på att det kommer gå bra för mitt företag, att jag kommer älska mina jobbdagar och att jag fortfarande är en digital nomad. 

Längtan efter frihet  

Jag grundade mitt företag juli 2022, så det är knappt två månader sen. Beslutet tog jag för att jag ville gå min egen väg och inte längre ville vara anställd – utan jag ville vara fri. Det var nu eller aldrig. Jag har lyckats att attrahera kunder utan att behöva jaga en enda, alla har kommit till mig – vilket är otroligt kul och något jag är stolt över. 

Några lärdomar får jag med mig från min entreprenörsresa och det är målgrupp, målgrupp, målgrupp. Och med det menar jag att jag borde nischat in mig ännu mer. Men! Min resa har bara börjat och än så länge älskar jag allt med den. 

Vad är fördelarna med att driva eget företag?

Friheten att få göra exakt som man vill, hur man vill och när man vill. Men det finns en del som är svårt. Främsta problemet måste jag nog säga är att hitta någon plats där jag helt kan vara kreativ och fri, jag flänger runt en del just nu och söker efter ett bra co-working ställe. Men för tillfället jobbar jag allra bäst helt själv på gården i Dalarna. Det jag behövt offra är att inte leva ett sådant dyrt liv (haha). 

När jag är med människor kopplas min hjärna till att jag ska vara social och trevlig. I dessa stunder är jag bra på att prata och inte jobba – vilket är på gott och ont. 

Louise tips till andra entreprenörer 

Jag tror att många gör misstaget i början att tro man känner sin målgrupp. Vilket jag gjorde, och borde nu i efterhand när jag tänker efter nischat in mig mera. Man måste komma ihåg sin nisch, om inte – att fixa en. Sedan ska du vara dig själv. När det kommer till nätverkande tycker jag LinkedIn är ett väldigt bra tips! 

This or that med Louise Carlstedt

Vill du komma i kontakt med Louise?

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv