Entreprenörden logo

Anna Aro Ring – mamman och entreprenören bakom Little Cirkus

Anna Aro Ring driver Little Cirkus. Idén att driva eget har länge funnits där, men att det blev just Little Cirkus handlade om ett behov som behövdes täppas till, en lucka på marknaden. När Annas son drabbades av hemska eksem och de inte hittade någon bra kräm som hjälpte så började hon utveckla en produkt som är lika snäll mot huden som miljön. Hud- och hårvårdsserien lanserades på Formex-mässan 2019, resten är historia.

“Idag kan jag få frågan vilken större aktör som står bakom LC, och då slås jag av att få kanske vet att detta varit och delvis fortfarande är ”one man’s show”, men det tar jag som en komplimang,” berättar Anna.

Anna Aro Ring

Om Anna Aro Ring

Little Cirkus grundare, Anna Aro Ring, är 41 år och bor i Saltsjö-Duvnäs i Stockholm tillsammans med sin man och deras två barn, 9- och 4 år gamla. Till hennes intressen hör entreprenörskap, resor, arkitektur och design. Att Anna brinner för entreprenörskap och är en engagerad bolagsägare går inte att ta miste på:

Jag drivs mer och mer av att bygga bolag, att kunna skala min idé och se att den flyger. I och med det så krymper min möjlighet att kunna skapa min egen tillvaro fullt ut. För att växa och skala betyder samtidigt att du behöver ta hänsyn till fler personer och olika aktörer, och jag måste säga att jag gillar det – när Little Cirkus mer och mer lever sitt eget liv, och inte enbart är en förlängning av mig och att kunna erbjuda produkter som gör skillnad, berättar Anna i intervjun.

Little Cirkus – En ekologisk och vegansk hud- och hårvårdsserie

Little Cirkus är en ekologisk och vegansk hud – och hårvårdsserie för barn och baby. Den föddes ur tron och övertygelsen att det vi applicerar på våra barn även påverkar deras inre organ samt välmående.

Jag har haft hemmakontor sedan starten, lager och produktion är beläget på andra platser, men all verksamhet sker i Sverige. Inom snar framtid finns det planer på att flytta kontoret utanför hemmet, en plats där jag kan möta våra kunder på ett annat sätt än vad jag har möjlighet till idag.

Målet är att Little Cirkus ska vara det självklara valet för den medvetna familjen. Familjen som likt oss verkligen vill ha det bästa till våra barn. Om fem år ser jag att vi har etablerat oss på fler marknader och att vår skara av återförsäljare har växt än mer.

Little Cirkus

Entreprenörsresan

Visionen att vara sin egen har nog alltid funnits, men hur det skulle utformas och se ut var mer luddigt. Och egentligen fanns det ingen uttänkt plan med Little Cirkus från början.

Det började med att vi i vår familj hade ett behov av bättre hudvård för barn, men vi hittade inga passande produkter på marknaden. När vår son var tre år gammal hade han stora utslag i ansiktet som vi inte kunde få bukt på. Som mamma undersökte jag vad som fanns på marknaden, jag insåg att de flesta produkter som marknadsförs för barn innehåller tveksamma kemikalier. Ämnen som inget barn bör komma i kontakt med.

Vi hade redan testat det mesta och frustrationen var hög, då föddes idén till att skapa en egen hud- och hårvårdsserie. Vi behövde produkt som faktiskt fungerar. Därför skapade jag Little Cirkus, en produkt som är snäll både mot den känsliga barnhuden och mot miljön. En hud- och hårvårdsserie baserad på enbart ekologiska och 100 % veganska ingredienser, helt fri från modifierade ämnen. Dessutom är Little Cirkus både framtagen och producerad i Sverige.

2018 började jag att dammsuga marknaden, läsa på, lära mig mer om innehåll och ingredienser när det gäller hudvård till barn, i samma veva tog jag kontakt med en kunnig kemist som kunde hjälpa mig. Det var där upprinnelsen till Little Circus föddes.

Det blandades och testades (där Lorentz, min son fick vara försökskanin), tillslut hade vi tagit fram en produkt som faktiskt gjorde skillnad och som vi var nöjda med. 2019, samma år som jag fyllde 37 år, kunde vi lansera en liten hudvårdsserie på Formex-mässan.

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit?

Jag är mest stolt över att jag tog klivet, att jag vågade tro på idén och satsade fullt ut för att till slut kunna erbjuda produkter som gör skillnad. Det kan jag verkligen vara stolt över!

Vilka viktiga lärdomar har du fått från din entreprenörsresa?

Jag har lärt mig att saker och ting tar tid. Det finns inga självklara vägar att gå, och att du måste lita på din magkänsla. Det finns säkert sådant som jag kunnat göra annorlunda. Men genom mina misstag och omvägarna som jag tagit under åren, har jag också blivit en bättre entreprenör och kravställare.

Resan har kostat tid, pengar, frustration, stress, magont, tårar, ja alla ingredienser som kommer när du satsar allt. Men samtidigt har varit och är enormt kul och lärorikt att driva bolag. Det har hänt att leveranser inte kommit fram, läckande flaskor, stora batcher som blivit feletiketterade. Någon sa nyligen till mig att när man driver bolag ska man tänka 40/60. 40% kommer att strula, och 60% kommer gå bra – då ska man vara nöjd. Så det handlar om att ha rätt mindset.

Little Circus

Dina bästa tips till andra entreprenörer?

  • Nätverkande är allt och det har jag verkligen anammat. Att nätverka öppnar nya dörrar, du träffar likasinnade, hämtar inspiration och får möjlighet att få goda råd.
  • Våga maila, ta kontakt, ring och ring igen. Finns det någon som jag tror skulle kunna hjälpa mig eller inspirera så tar jag kontakt direkt.
  • Engagera dig i olika entreprenörscommunityn. Där har du möjlighet att träffa personer som du kanske inte skulle möta annars, plus att de ofta bjuder in till olika föreläsningar eller andra träffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv