Entreprenörden logo

Benny Awards 16 – familjeeventet!

I somras kom jag i kontakt med två herrar, Johan Bergström och Per Lange, då jag av en slump fann Benny Awards 16, BA16, via Storytel. Johan och Per har grundat NoLimits som erbjuder läger inom entreprenörskap, retorik och Growth Mindset för barn samt ungdomar.
När jag kom i kontakt med Johan och Per diskuterade vi om entreprenörskap och de berättade om hur de vill lyfta fram unga entreprenörer. Därför skapade de Benny Awards, ett familjeevent med det stora entreprenörspriset för barn och ungdomar. Namnet Benny Awards kommer från boken “Bennys Hemliga Rapporter” – där huvudpersonen Benny och hans kompisar står inför en enorm utmaning. Få ihop en halv miljon på ett sommarlov, annars blir det en katastrof. De hittar på en mängd olika affärsidéer… det är alltså en entreprenörsbok för barn! Och riktigt spännande. Boken blev 6/11 utsedd till årets bästa barnbok i Sveriges Radios tävling – Barnens bokpris 2016.

BA16 arrangerades i slutet av oktober, över 500 personer samlades på Hotel Rival för att sätta unga entreprenörer i fokus. Eventet bjöd på tre inspirationsföreläsningar för hela familjen och prisutdelning (mer om de unga entreprenörerna imorgon).

img_4668Den första föreläsningen var av medgrundaren Per Lange. Hans föreläsning fokuserade på Growth Mindset, som grundar sig i motivationsforskning och hur hjärnan arbetar. Föreläsningen började med att man skulle rita av personen som man satt bredvid utan att kolla och lyfta på pennan, ritningen på mig blev klockren! img_4669Aktiviteten bevisade att hjärnan och kroppen vill olika saker trots att man får andra instruktioner – väldigt spännande. Per pratade även om hur man kan ändra den djupgående idén om sig själv för att ändra och/eller styra sitt beteende. Något viktigt som han lyfte upp är att många av de här idéerna kan sätta sig i tidig ålder. Det gör att idén programmeras tidigt i en själv och sitter väldig djupt, därför måste man lägga energi samt tid om man vill ändra sitt beteende. Riktigt fängslande föreläsning!

img_4672Den andra föreläsningen hölls av inspirationskvinnan Therese Albrechtson. En kvinna som jag träffade första gången 2013, då motiverade hon mig för entreprenörskap och företagande. Hennes entreprenörsresa började som UF-företagare då hon ville stoppa och märkta ut tjuvar samt våldtäktsmän med färgad pepparspray. Therese pratade mycket om inställning och tänket ”kan man så vill man och då lyckas man”. Men ett citat som jag fastnade för under föreläsningen var mod är inte att inte känna rädsla. Det är att känna rädsla och göra det ändå. Hon har helt rätt – man lyckas om man vågar!

img_4680Den tredje och sista föreläsningen var av energiknippen Magnus Helgesson. Magnus började sin entreprenörsresa väldigt tidigt (12 åring) och förstod då att mycket arbete krävs för att ha 1M enkronor på sitt konto. Hans föreläsning fokuserade kring orden attityd och förebild. Man måste ha en bra attityd för att kunna skapa bättre möjligheter för en själv och tänka att motstånd som uppkommer är inte dåligt, utan att det utvecklar en – en vinnare ger aldrig upp! En annan aspekt som Magnus tog upp som jag fastnade för var följande; Har en person åstadkommit något det du vill. Kolla upp vad personen gjorde – gör det du också! Citatet ger en tankeställare och motivation till att göra det!

Alla dessa föreläsningar bjöd in lyssnarna oavsett vilket om man var entreprenör eller inte. De man gav tankar, funderingar och idéer för alla situationer. Tack så mycket Benny Awards för bra arrangerat inspirationsevent– jag ser fram emot n   ästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv