Entreprenörden logo

Drogad entreprenör

En drogad entreprenör…Kan entreprenörskap klassas som en åkomma eller vara kopplad till hjärnans funktion?

Jag läste under min “sommarledighet” en intressant artikel i Forskning och Framsteg om hur LSD påverkar hjärnans aktivitet. I England studerade vissa forskare hur drogen LSD påverkar personer och deras hjärna. Varje person i undersökningen fick göra ett personlighetstest innan intaget av LSD och två veckor efter intaget. Resultatet blev att de personer som hade tagit LSD blev, enligt personlighetstestet , mer “öppna”  mot allmänheten och för nya idéer samt intryck – hur kommer det sig tänker jag… Det står även i artikeln att ju mer aktivitet, och “brus” typ musik, som hände omkring personen under ruset desto mer öppen blev människan efter två veckor.

När jag läste denna artikel blev jag lite roande då det känns som att LSD kan ses som “erfarenheten av sitt entreprenörskap/företagande”. För ju mer du upplever runt omkring ditt entreprenörskap desto mer lär du dig och får starkare självförtroende slutändan. Det är ju så med allt, ju mer “brus” som händer desto mer erfarenhet får man. Entreprenörskap handlar om att lära sig från sina misstag och varje entreprenör utvecklas tack vare alla fel man gjort.

Men hur är det med drogen LSD? Vill man fortsätta trots att man tagit drogen, man blir ju mer öppen? Jag tror att entreprenörskap har samma effekt som LSD i hjärnan. Ju mer en entreprenör arbetar med sitt desto mer kan man vara öppen och prata om det, sådan är jag i alla fall. Däremot tror jag inte att mitt personlighetstest skulle ändras under två veckor, men vem vet 🙂

Dock stötte studien på många problem, så det är inget som ska testas hemma! Jag stöttar inte droger på något sätt, men jag tyckte det var intressant att läsa om det.
Kika in artikeln, LSD gör hjärnan rörlig, forskning och framsteg 7-2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv