Entreprenörden logo

Är du avundsjuk?

Varför väljer ni deras erbjudande istället för mitt? Hur många gånger har du blivit avundsjuk? Jag blir det ibland när jag läser om hur andra har lyckats på olika vis. Däremot försöker jag analyserar deras framgång för att lära mig istället för att påverkas negativt. Jag vill hellre dra nytta av någon annans framgång än att sitta i ett hörn och bli ledsen eller tjurig. Men samtidigt tänker jag, varför är deras erbjudande mer lockande än mitt? Ofta arbetar de andra entreprenörerna inte inom samma område, men det kan vara en intressant tanke att ställa sig. Ibland är väldigt svårt att svara på frågan då jag är dåligt insatt i deras verksamhet eller arbete. Men svaret brukar vara att entreprenören har arbetat väldigt hårt och slitit för att lyckas.

DSC_0155Ingenting är tyvärr gratis och tur är väl det då det skulle ta bort charmen från entreprenörskapet. Dessvärre är det många entreprenörer som får väldigt dåligt självförtroende när en konkurrent får ett starkare genomslag. Men varken du eller ditt företagande gynnas om du är konstant avundsjuk på andra eller låtar andras framgångar påverka dig negativt. Se andra framgångar mer som underlag för din utveckling. Samtidigt är det bra att du har koll på vad som händer i din omvärld och vilka entreprenörer som är mest aktiva inom ditt område. Vem vet, ni kanske kan finna ett samarbete till slut?

Så om avundsjukan träder fram hos dig tyck inte synd om dig själv utan ta emot den och gör om den till ett bränsle för att du ska kämpa dig fram till samma typ av framgång. Tänk också på att om du vill jämföra dig med en entreprenör/företagare bör du tänka på förutsättningarna. Jämför du dig alltid med någon ”kändis”, som har arbetat länge och/eller har mycket resurser blir det tufft.

Det blev lite flummigt idag, men summan av kardemumman – ha koll på omgivningen och det är okej att vara avundsjuk om du gör om energin till bränsle för ditt företagande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv