Entreprenörden logo

Jag skäms för mitt entreprenörskap ….

Jag skäms för det jag gör i mitt entreprenörskap … Det var budskapet jag fick när jag träffade olika unga entreprenörer förra veckan. Entreprenörerna sa det inte rakt ut, men det fanns ingen stolthet i entreprenörskapet när de berättade sina idéer och/eller framtida företag. Känslan överlag var att de nästan skämdes att de hade kommit på en idé och att de ursäktade för att de tog upp min tid. Det fick mig att fundera varför personer skäms för att de vill driva företag. UF och andra liknande organisationer växer så att det knakar, men när entreprenörerna släpps ”ut i det fira” verkar som att de tappar självförtroendet. Osäkerheten framstod främst via några kommentarer som, ”ja men detta är bara idéer jag har inte kommit så långt..” ”nä, men jag vet inte..vad tycker du?”. Det är mycket osäkerhet i de presenterade idéerna och att de snabbt ville ha bekräftelse innan jag ens fick höra hela konceptet. Jag hade hoppats på att entreprenörerna skulle slå sig på bröstet och stolt säga, det här är min idé och såhär har jag tänkt mig. Men kan det bero på vår kultur i Sverige? Att man inte ska sticka ut eller göra allt för stort väsen av sig… Vad tror du? Jag blir inte klok på detta……IMG_3315

Jag tycker det är häftigt att personer vågar köra fullt ut på sin idé efter gymnasiet eller under sin studietid på universitetet. Men varför känner man inte det som ung entreprenör? Jag har inget svar på det..

Därför vill jag skrika högt: Hörni! Ni ska inte skämmas, ni får inte skämmas! Stå för det du gör så kommer omgivningen förstå att det är en bra idé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv