Entreprenörden logo

Entreprenörer och UEFA euro 16

Hur kan entreprenörer lära sig av UEFA Euro 16? Bra fråga och jag skulle svara – marknadsföring! Är det någon som har missat att det är EM just nu? Jag tror inte det och jag är supertaggad på matcherna.

Som person är jag ganska idrottsintresserad kollar ofta när det är idrottsevenemang, men det är främst handboll och fotboll som jag fastnat för. Nu när jag har följt EM fascineras jag över hur företag arbetar med EM i sin marknadsföring. Företag som har utmärkt sig är bland annat;

  • SIA glass, där varje smak är förknippad med en händelse som kan ske på fotbollsplan.
  • Volvo, som återigen tar Zlatan med i sin reklam där han berättar om att man inte ska glömma sin bakgrund.
  • Head & Shoulders, där de har med målvakter från olika landslag och berättar en historia vilken stort ansvar målvakterna har på sina axlar.

IMG_3583Detta var några få exempel, men ändå reklamsnuttar som har fastnat i min periferi. Frågan är  däremot om jag skulle få lika start intryck av reklamerna om visades vid ett annat tillfälle. Svaret är självklart nej. Jag tror jag skulle tycka det var lite ”töntigt” att glassar kan associeras med fotboll och fundera varför de har målvakter i en schamporeklam. Därför är dessa exempel värt att tänka på när man själv, som företagare eller entreprenör, lägger upp sin egen marknadsföringsstrategi. En stor fråga som man måste ställa sig är – ligger det rätt i tiden? För att få en snabb och bra spridning måste man kunna timea rätt. Ibland är det svårt men det är bra att ha en plan kring marknadsföringen. En annan aspekt som är bra att fundera kring är vilken målgrupp man vill nå ut till. EM-reklamarna har en väldigt bred målgrupp, då glass och schampo är lätt att köpa för många och bil behöver de flesta. Jag tycker att reklamerna har två målgrupper, den primära är konsumenterna och den sekundära är alla EM-fantaster. Den sekundära målgruppen kan triggas igång och bli den primära väldigt snabbt. Du kanske kan göra på liknande vis?

Tänk igenom hur du vill göra och strukturera upp en plan! Glöm däremot inte bort att kolla på några matcher också =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv