Entreprenörden logo

Student och entreprenör

Kan man vara student och entreprenör? Min resa började för några år sedan i Uppsala. 2010 flyttade jag från Nyköping till Uppsala för att plugga civilingenjör. Målet var att bli kriminaltekniker och en riktig ”CSI-agent” MEN det var inte alls som jag hade tänkt mig…Efter min kandidatexamen, våren 2013, bestämde jag mig för att ta ett uppehåll från civilingenjörsprogrammet och jag sökte nya äventyr. Av en slump och ett bra kontaktnät hamnade jag på ett företag och blev till slut VD.  Utan några förkunskaper inom ekonomi, affärsjuridik eller bolagsbyggande lyckades jag utveckla ett stillastående bolag på 6 månader. Då förstod jag att jag inte ska arbeta med det jag pluggar till utan företagande var min grej! Under det första året som VD studerade jag samtidigt ledarskap på 50 % via universitetet. Ledarskapskurserna och drivet samt passionen jag fick från utvecklingen av bolaget, gjorde att jag sökte till en master och till slut Entreprenörskolan. Jag kom in på båda utbildningsdelarna och de har gett mig bra teoretiska grunder kring företagande som jag saknade. I början av Entreprenörskolan började jag avrunda min tid om VD och jag starta Entreprenörden. Under hösten 2015 puttrade det på men vid årsskiftet har det blivit en ordentlig fart!

Varför jag beskriver detta är för att du ska förstå att man kan vara student samtidigt som man driver bolag. Tidigare var jag aldrig intresserad av kurser eller ämnen i skolan som förknippas med företagande och jag förstod aldrig vad det egentligen innebär. När jag började med företagand var det ingen som trodde att jag skulle lyckas, men det gjorde att jag fick en liten morot – jag ska via dem! Efter 6 år som student har jag lyckats sätta igång två företag med ett tredje på G.

Receptet är;

  • Tro på dig själv
  • Gå på magkänsla
  • Ha en balanserad vardag (trots mycket jobb!)
  • Underskatta inte dig själv eller dina ambitioner
  • Underskatta inte dina konkurrenter!

IMG_3522Men framför allt måste du ha människor i din omgivning som kan stötta dig. Det hade jag och har det fortfarande. Jag lyckades och det kommer du också göra!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv