Entreprenörden logo

Dughult of Sweden – Snygga kläder till kvinnor som vet vad de vill

*I samarbete med Dughult of Sweden*


Jag fann en underbar bomullsblus från märket Dughult of Sweden som jag blev helt förtjust i. Det är en blus som jag har för att vara fin på möten men kan absolut användas för festliga tillfällen. För er som känner mig, kunde jag inte stoppa mig där utan blev nyfiken och ville ta reda på information om företaget. Då fick jag reda på att Dughult drivs av en kvinna som heter Linda Jöfelt med en inspirerande bakgrund. 

Vem är kvinnan bakom Dughult of Sweden? /Entreprenörden

Dughult of Sweden –  historien

Hennes resa började redan när hon var fyra år och brukade besöka sin mormors gård Dughult i Halland. Uppe på vinden fanns stuvbitar och i ett av rummen stod en symaskin. På köksbordet låg det mönster och saxar. Det var där hennes intresse för sömnad och damkläder startade samt det var där hon lärde sig att sy både viskosklänning och sidenblus. 

Trött på all snabb och slitsam konsumtionen inom modebranschen bestämde hon sig 40 år senare att starta upp Dughult of Sweden. Hon ville producera hållbara ullkappor, sidenblusar, linnekavajer på fabrik i Sverige. Ett medvetet beslut som leder till nästan inga transporter och produktion av små limiterade kollektioner samt en hållbar värld. 

Linda ville också att hennes anställda skulle kunna leva på sina löner samt ha humana arbetstider. Kort och gott ha närhet till produktion och vara delaktig i processen. En resa som varit långt ifrån lätt då all kunskap i Sverige sedan många år är borta. Hon fick börja från början och idag är hon helt unik i det hon skapat. Söder om Liseberg i Almedals fabriker kombinerar hon här fabrik, butik och kontor. En mycket inspirerande resa och utveckling med någon som satsar på en riktigt hållbar produktion med tanke på den snabba konsumtion som finns inom modebranschen idag. Förutom butiken i Göteborg finns det även webbshop.

Ni måste verkligen kika in webbshopen om ni inte har vägarna förbi i Göteborg. 

Återkom gärna med bilder på köp därifrån! Hoppas du får trevliga mellandagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv