Entreprenörden logo

En entreprenörs vardag Del 2 – Klara-Maria Mach

Idag är det min tur att presentera hur en vardag såg ut för mig när jag både jobbade på Uppstuk och hade föreläsningar. Vill påpeka att alla mina vardag såg inte ut på detta vis men de flesta =)


06.15: Väckarklockan ringer och det är dags för en ny dag. Det är lite tungt att gå upp men jag ska iväg på ett seminarium så jag måste se pigg ut. Jag sätter igång musik i musikanläggningen, annars kommer jag aldrig komma upp.

06.45: Påklädd, sminkad och klar! Jag ger mig själv en sista peppning vid spegeln i hallen innan mingel, målet idag är att prata med tre nya människor. Jag hoppas verkligen att Erica är där så vi kan fortsätta diskutera ämnet från förra veckan.

06:55: Jag cyklar mot stan med peppmusik i öronen. Det är lite kyligt men försöker cykla långsamt så att jag inte kommer helt svettig till seminariet.

IMG_227907.15 Parkerar cykeln utanför…uh..tungt att cykla så tidigt på morgonen när det är kallt, men ska andas lite utanför innan jag skuttar in. Sedan går jag in och tar hissen upp – nu är det dags! Jag är helt själv i hissen, så fixar till sminket lite.

Som vanligt är jag en av de första på seminariet, men det gör jag inget utan jag går runt och pratar med de som redan kommit samt personerna som arrangerar seminariet. Att jag alltid ska vara så tidig…

07.30: Äntligen! Människor! Vad kul det är att träffa Charlotte igen, hon ger alltid så mycket energi så tidigt på morgonen. Förstår inte hur hon kan vara så pigg!? Eftersom jag alltid pratar med henne går jag till ett annat bord. De verkar vara mitt inne i en diskussion kring regler om ansökningar för certifieringar… Hmm… ganska intressant, men hänger inte med så mycket.

07:45: Nu börjar seminariet, undra vilka frågor vi ska diskutera idag? Jag försöker sätta mig relativt långt fram.

09.30 : Seminariet avslutas…! Alla springer ut eftersom det drog ut på tiden och ingen hinner prata med någon annan. Men jaja, jag måste utnyttja tiden så gott det går.. Jag sätter mig på cykeln för att snabbt ta mig till Ångström och föreläsningen, samtidigt ringer jag upp alla missade samtal som jag fick under seminariet…

IMG_169909.50 Framme på Ångan, sen till första timmen.. Försöker smita in lite smidigt men hinner knappt sätta mig innan rast och jag ringer upp de samtal jag inte hann med på vägen hit. Att tiden går så fort! Rasten är slut och föreläsningen fortsätter..

11.00 Puh, nästa rast, snabbt köpa kaffe och jag sätter mig för att läsa igenom alla mail i inkorgen – hur kan man få 27 stycken på så få timmar? Hinner inte läsa igenom alla under rasten så får fortsätta lite under föreläsningen.

12.00 Föreläsningen och skolan är slut för idag! Cyklar snabbt till kontoret för ett lunchmöte. Det är skönt att det är på kontoret så att man kan äta sin matlåda under tiden.

13.30 Slut på lunchmötet. Sätter mig på kontoret och kollar igenom dagens post, nu kan jag andas lite…Jag kollar igenom alla ekonomiska prognoser från vice VD och ekonomichefen – ser rätt bra ut, men jag undrar vad de menar här..

Löpande kommer det in personer på kontoret som behöver hjälp, det känns verkligen som jag kommer till nytta!

14.06 Telefonsamtal från en styrelseledamot, dags för en uppdatering kring månaden.

14.46 Vart tog tiden vägen?! Att jag alltid ska prata så länge i telefon… Måste snabbt cykla ner på stan för ett kundmöte.

14.58 Woho, man ska ha marginal! Skönt, jag hoppas jag har allt med mig…

IMG_120816.30 Vilket roligt möte – kul att de var så intresserade!
Cyklar till Blåsenhus för ett skivsstångspass, samtidigt som jag har ett telefonmöte med vice VD. Hoppas det har gått bra för honom idag.

18.15 Hemma! Kroppen känns lite mör, men det är så skönt att få träna och rensa huvudet. Jag får inte glömma bort att skriva idéerna jag tänkte på när jag cyklade hem. Först måste jag uppdatera CRM-systemet. Måste också återkoppla till de jag träffade på minglet imorse…Kollar även igenom mailinboxen igen.

IMG_199220.30 Det är väldigt skönt att vi åt middag vid tvn idag. Dags att komma igång igen men jag pausar Uppstukarbetet lite, dags att fixa med bloggen och försöka plugga lite även om jag börjar bli väldigt trött.

22.30 Kan knappt hålla ögonen öppna, måste bara kolla igenom mailen igen en sista gång…
22.45 Nu ska jag äntligen sova!


Det här var en insyn på hur min vardag såg ut när jag arbetade på Uppstuk samtidigt som jag studerade på Uppsala universitet. Många anser att jag hade stressiga dagar men jag anser inte att det. Jag tycker att jag hade effektiva dagar där jag hann med det jag ville och lite till. Det som krävs är mycket planering och disciplin.

Ser ni några likheter eller skillnader med Nils vardag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv