Entreprenörden logo

Entreprenörs citat – Malcolm Forbes

Sedan september har jag haft ett ”veckans citat”. Det är ett citat som är sagt eller skrivet av en entreprenör/business person. Varje citat är nytt och det citatet ska följa mig under hela veckan – oavsett vad. På ett sätt är det väldigt skönt, för som en entreprenör har man verkligen toppar och dalar. Det gör att ett citat kan muntra upp mig. Jag tror man måste hitta olika energi-och inspirationskällor, nu vill jag vara en extra kick till dig via dessa citat.

Veckans citat – Malcolm Forbes

Veckans citat är från Malcolm Forbes, ”När du slutar drömma, slutar du leva”. Malcolm Forbes var en amerikans entreprenör som drev magasinet Forbes som var grundat av hans pappa.

Citatet av Forbes har något mäktig över sig. Jag vet inte exakt hur jag menar, men när jag såg det kändes citat som ”mitt i prick”. När man slutar drömmar tror jag att glöden slocknar eller försvinner. Drömmar för mig har varit ett sätt att sätta upp milstolpar men även för att framtiden spännande och rolig. Att ha drömmar gör att man på något vis har ett driv för att nå de. Visst, vissa gånger drömmer man för drömmandets skull. Men jag tror att man kan förknippa drömmar med mål – någon gång skulle man ju vilja,

  • Uppleva något
  • Göra något
  • Få något

Osv osv…

Visst, vissa drömmar och mål är svåra att nå – men med detta citat får man lite tändvätska. I tunga stunder, kan man ta en paus – läsa citatet och känna ”ja nu jävlar”. Så har jag känt denna vecka i alla fall och citatet har verkligen varit ”spot on” denna vecka.

När jag la upp denna bild på Instagrams stories var det väldigt många som återkopplade att ni höll med. Vad känner ni nu? Vad tycker ni om detta citat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv