Entreprenörden logo

Från uppsagd till framgångsrik Businessowner på ett år

Hej!
Jenny Ericsson heter jag som idag fått äran att gästspela i Klara-Marias fantastiska blogg. Jag är en ung tvåbarnsmamma som är uppväxt och bosatt i Skåne.
Driver en framgångsrik verksamhet inom Hälsa, Skönhet och Fitness hemifrån och idag delar jag med mig av min story ‘Från uppsagd till framgångsrik Business-owner på ett år’ till dig.
Kan jag, kan du ??✨

Vi backar bandet till sommaren 2006.
Det var då jag fick min dotter Felizia, endast 20 år ung.
Att få barn innebär galet mycket kärlek men också ett otroligt stort ansvar. Jag är rätt säker på att min självständighet började att växa fram där och då. Medan vännerna var ute och reste i världen samt pluggade vidare hade jag ett annat fokus. För första gången i mitt liv kom någon annan före mig själv. Och…… pengarna behövde trilla in (ja tro det eller ej, men så är samhället uppbyggt  ?). Mer än någonsin tidigare behövde dem trilla in. Nu var det ju jag OCH min dotter som skulle försörjas. Med mitt något korta CV tog jag alla möjliga jobb jag kunde få.  Brevsortering, butikssäljare, kontorsassistent, säljare/plockare i matbutik, stalltjänst (älskar hästar, men stalltjänst är rätt slitsamt), innesäljare, städerska på en lastbilsbåt (ja du tänker helt rätt – det ingick att städa hytter och toaletter ?). Ja, jag har gjort en hel del. Vissa jobb har varit mindre roliga och andra jobb roligare – men det alla har gemensamt är att dem har format mig som person.
Som 26-åring blev jag sjukskriven för stress/utmattning och fick i samma veva ett rejält ryggskott. Jag som ville leva upp till bilden av ”den duktiga tjejen” ville vara alla till lags, visa framfötterna, alltid vara på topp och alltid leverera på alla plan – jag var nära att gå in i den berömda väggen. Men som i alla lägen löser sig saker och ting – det gör det alltid på ett eller annat sätt. Efter månader med rehab och professionell samtalshjälp var jag på banan igen.

Jag hade lärt mig vad jag ville göra mer av och vad jag ville göra mindre av, jag hade lärt mig vad jag brann för, vad jag ville lära mig, vad jag ville satsa mer på. Ordet ‘frihet’ kändes allt mer lockande.
Vad är förresten ‘frihet’ för dig?
För mig är det att kunna ha råd OCH tid att göra vad jag vill, när jag vill. Att vara obegränsad. Att vara piloten i mitt eget liv och att kunna styra det till 110% själv.
Men HUR?

I maj förra året (2015) kom jag tillbaka till min fasta tjänst som kontorsansvarig efter mammaledigheten med Ludwig, mitt andra barn. Min sambo Robban hade tagit över pappaledigheten, egentligen ville jag spendera mer tid med barnen när man för en gångs skull fick och kunde det, men det mest rättvisa var att dela på det så att Robban fick samma möjlighet till föräldraledighet som jag fått. Jag hann vara på jobbet i fyra veckor innan chefen kallade in mig på sitt rum och stängde dörren.
Jag vet att jag tänkte ‘oj, undrar om jag gjort något fel?’. Han brukade inte stänga dörren i vanliga fall. Mycket riktigt. Där och då fick jag beskedet om att jag var uppsagd p.g.a arbetsbrist med två månaders uppsägningstid. Två månader!!!

Jag som hade känt mig trygg och säker, förstod att en fast anställning bara är en tills vidare anställning till chefen/företaget inte behöver en längre. Och vi som hade hus, två barn, två bilar….. Jag var uppsagd, min sambo pappaledig = inte jätterika.
Tankarna snurrade men jag bestämde mig väldigt fort för att se detta som en möjlighet. En möjlighet till en förändring, en förbättring.
Jag ville inte falla in i samhällets hjul och kanske tvingas ta ett jobb jag inte ville ha, utan bestämde mig för att tänka utanför boxen och kontakta dem som inspirerade mig. Och…..när man är öppen för möjligheter – då kommer dem!

Samma vecka kontaktade en helt okänd kvinna mig. Hon hittade min profil via Facebook och sa att hon eventuellt kunde ha något åt mig. Jag hade ingen aning om vad hon skulle presentera för affärsmöjlighet, men jag tänkte att ‘jag är ju öppen för nya möjligheter, så jag måste lyssna på henne. Vi träffades den 28 maj 2015 och sen dess har det hänt massor och jag vet att allt, precis allt är möjligt!  ?

Jag startade då helt riskfritt min egna verksamhet i samarbete med det internationella miljardföretaget Forever Living, där jag hjälper positiva och drivna människor igång med egna verksamheter inom Hälsa, Skönhet och Fitness. En business där jag styr allting själv – vem jag vill jobba med, när jag ska jobba, var jag ska jobba, hur mycket jag ska jobba och vet du vad – till och med vad jag ska tjäna. Allt beror på mitt eget engagemang!

Idag, ett år senare, motsvarar min verksamhet precis det jag drömt om tidigare – FRIHET! Och för första gången i mitt liv ligger inte min framtid och min familjs framtid i någon annans händer.  Jag är idag 30 år ung och med verktygen jag fick förra året, har jag skapat ett liv för mig och min familj som jag bara kunnat drömma om för några år sedan. Mitt liv är min business och inte tvärtom. Jag är piloten i mitt liv och jag styr min tid och min framtid till 110%.

Och förresten – branschen jag jobbar med heter Networkmarketing…
Men mer om det i nästa inlägg!  ?

Nu vill jag önskar dig en underbar dag och vecka och jag påminner dig om att allt är möjligt!!
Det man inte kan, det lär man sig på vägen!
Jag hade inga förkunskaper om Network Marketing eller om hur jag skulle starta upp min egna business i ett affärskoncept jag aldrig hade hört talas om, men detta har jag fått hjälp med under hela min verksamma tid.
Aldrig har jag nått så mycket personlig utveckling som under detta året. ?

Kan jag, kan du!

Allt gott, Jenny Ericsson Lifestylecoachj
14285267_10157509564715311_1661360927_o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv