Entreprenörden logo

Hållbart företag

Under de senaste 3 veckorna har mycket diskussioner som jag lyssnat på och även deltagit i har haft fokus på hållbart företag. Men vad är ett hållbart företag ? Det känns som ordet “hållbart” är väldigt inne nu, men vad innebär det egentligen. Beroende på vem man frågor får jag alltid olika svar. Men samtidigt när man börjar skrapa på ytan så finner man mer och mer. ? Under min gymnasietid började ordet “hållbart” bli populärt och det var många som fick upp ögonen. Det var dock 10 år sedan jag började på gymnasiet men det känns som att ordet “hållbart” blir mer i ropet.

Hur hållbart är ditt företag ?

?Hållbart företagandeMen nu återstår frågan kring hållbart företag. Som sagt har jag hamnat i många diskussioner kring just hållbart företagande. Det som var jobbigt med konversationerna var främst för att jag inte alls kände som att jag arbetade ordentligt med hållbarhetsfrågorna.  Dem jag diskuterade med tillhörde alla stora organisationer och hade många regler samt policys. Jag ,däremot, försöker att sträva efter vissa delar som t.ex. källsortering, cykling/gång/kollektivtrafik som mina transportkällor och vad jag handlar för kontorsmaterial. Samtidigt känner jag att det är viktigt att göra något än att ha många regler utan att leva upp till de.

Men när tycker du att det passar att arbeta med sitt hållbarhetstänk? Som egenföretagare känns ibland svårt att tänka hur man organisatoriskt kan optimera det hållbara. I början har man inga anställda, konsumerar väldigt lite och oftast har man inget kontor.

Vad innebär hållbart startup skulle ni säga ? Går det bara att applicera detta tänk på större organisationer? Vad säger ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv