Entreprenörden logo

Hur får jag min målgrupp att köpa mina tjänster eller produkter?

I den här serien talar jag och Veronica Stenberg, marknadsstrateg och analytiker från nätverksbyrån Nimble & co om målgrupper. Målgrupper är centralt för vår verksamhet, de är våra kunder eller dem vi vill konvertera till kunder. Här i det tredje och sista avsnittet i vår mini-serie talar vi om just det – hur vi konverterar målgruppen till kunder. Det vill säga hur vi bör göra för att övertyga dem att köpa våra varor och tjänster.

För er som inte känner mig sedan tidigare, så heter jag Klara-Maria och driver Entreprenörden. Jag startade företaget eftersom jag brinner för entreprenörskap och jag har själv verkat som entreprenör i många år. Entreprenörden erbjuder konsulttjänster, såsom coaching och affärsutveckling till andra, vare sig du precis startat upp eller om du vill ta ditt företag till nästa nivå. I Entreprenördens YouTube kanal bjuder jag in experter, där vi diskuterar olika ämnen och delar med oss av tips till entreprenörer.


I de föregående avsnitten har vi talat om målgruppsanalys – vem är vår målgrupp och var vi kan hitta dem och vi har talat om hur vi kommunicerar med vår målgrupp. Efter det att vi har etablerat vilka våra målgrupper är och var de befinner sig och hur vi bör kommunicera med dem är det dags att börja sälja våra varor och tjänster.

Handelsmönster – att skapa tillit för varumärket

Det finns vissa mönster som vi människor följer innan vi tar beslut om att köpa en tjänst eller produkt. En förutfattad mening är att varumärket behöver vara stort och känt för att locka kunder till köp. Men det stämmer inte alltid. Google har tagit fram en intressant rapport “The messy middle” som påvisar att det motsatta, varumärket behöver alltså inte vara känt för kunden sedan tidigare. Däremot är det viktigt att:

  • Förstå hur mottagare använder plattformen, exempelvis Facebook eller LinkedIn
  • Skapa förtroende för varumärket, produkten eller personen som säljer den
  • Kommunicera enkelt och begripligt – minimera den kognitiva belastningen

Ett tips från oss är att nyttja effekten av recensioner. Kunder följer tidigare köpare, de vill gärna läsa att andra som köpt produkten är nöjda. Genom att samla recensioner kan vi skapa förtroende för varumärket, om du ännu inte har börjat att sälja en vara eller tjänst så be dem i din direkta nätverkskrets om recension.

Se hela videon för att ta del av fler konkreta tips och kom ihåg att:

Skapa tillit – samla recensioner – komprimera informationen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv