Entreprenörden logo

Latmask – nej tack!

Nu har jag blivit lite rund och fin efter påskledigheten – så mycket min kära mor och “svärmor” fixar. Älskar att äta så jag säger ju inte nej ! Men jag har inte blivit latmask efter helgen.
Ett annat fenomen, än maten, som jag stött på är mail från flertal personer som gärna vill ha hjälp. Kul att ni hör av er. Jag hjälper gärna till men jag hjälper inte latmaskar! De mail som trillat in handlar antingen om att jag ska fixa ett företag och idé åt personer eller att jag ska pitcha in affärsidéer till mitt kontaktnät.

Jag hjälper inte någon latmask

Nu vill jag förklara varför dessa delar är inget jag hjälper till med;
Fixa företag eller idé – en idé uppkommer från ditt egna driv och din passion. Vad gillar att du göra? Ser du något problem du skulle ta dig an? Du måste själv hitta vad du vill arbeta med och därefter kommer affärsidén trilla ut av sig själv. Jag hjälper dig gärna med att analysera och bolla idén men jag leverera inte ett koncept till dig för att du inte orkar fixa det. En entreprenör har en passion och glöd, tack vare den arbetar den in i det sista. Har du den känslan?
Pitcha till mitt nätverk –  om du ska locka en investerare måste du visa upp dig och ditt företag. Att gå igenom en person anser jag är som en genväg för latmaskar, samtidigt som jag inte tror att du kommer fånga något intresse hos investeraren. Ser en investerare att du tar genvägar och själv inte kämpar – varför ska du då få investering? Du måste tänka på hur du kommunicerar och hur du representerar när du vill åstadkomma någonting. Det är inte svårt att leta upp kontaktuppgifter på nätet. Hittar du inte, försökt sociala medier. Men, jag vill att du ställer dig frågan, skulle du investera dina pengar i en person som inte vågar kontakta dig ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv