Entreprenörden logo

När blev du en ekorrsentreprenör?

Är du en ekorrsentreprenör ? Många vill starta företag för att de vill inte hamna i “hamster/ekorrhjulet”. Men när man lyssnar på många olika etablerade entreprenörer så har de ofta en dagsrutin. De går upp en speciell tid, har en morgonrutin och sedan varierar dagen men därefter ser det väldigt snarlikt ut. Har de då blivit “ekorrsentreprenörer”?

Ekorrsentreprenör ?

Ekorrsentreprenör är ett eget påhittat ord som kom till mig för ett tag sedan. Egentligen borde jag kalla det för hamsterentreprenör, men det lät inte så roligt….. Då jag gillar att fundera har en tanke slagit mig – har jag hamnat i någon form av ekorrhjul? Har man själv blivit en “ekorrsentreprenör”? När hände det egentligen?

Enligt mig själv då så är en ekorrsentreprenör en entreprenör som har en strikt dagsrutin som knappt varierar om dagarna. Det är inget jag säger som varken bra eller dåligt – men när man börjar fundera på det så blir det en tankeställare.

Är det önskvärt att bli ekorrsentreprenör?

När jag frågar varför man vill bli entreprenör/företagare är det många som svarar bl.a. ; “flexibla arbetstider” “styra sin egen tid”. Jag tänkte även så, och tänker fortfarande, att det är en viktig aspekt. Men när jag rannsakar mig själv så börjar jag inse att jag börjar ha rutiner och ibland strikta dagar. Då håller ju inte argumenten….när blev man egentligen en ekorrsentreprenör?

Jag frågade lite på sociala medier och fick bl.a. dessa svar från er:

….”Att ha en fast rutin som entreprenör underlättar förhoppningsvis att man kommer till sitt mål!”
“Skillnaden är väl att man fått bestämma den rutinen själv.”
“…skillnaden mellan att vara anställd och ”ekorrsentreprenör” är att jag får frågan ”skulle du kunna tänka dig att hjälpa till med det här uppdraget” kontra att vara tvungen att göra det…”
“…människan behöver rutiner, i alla fall dom flesta. Det är nog dessutom ”lättare” att hitta en ev balans i tillvaron…”

 

Jag är väldigt glad att ni engagerar er. Jag vet fortfarande inte riktigt vad allt detta egentligen innebär. Men det känns som att vi behöver rutiner för att kunna komma framåt och utvecklas. Alla är inte ekorrsentreprenörer och vissa blir det senare samt vissa blir det aldrig. Men! Det jag vill ta med som ett medskick –  det kanske inte bör vara ett av dina starkaste argument för att bli företagare/entreprenör. Troligen så kommer du att få rutiner ändå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv