Så kan startups använda sociala medier

Sociala medier kan vara en superbra kanal för att marknadsföra sig själv.
Speciellt som man ofta inte har så stor marknadsföringsbudget när man drar
igång ett bolag. Här kommer några tips.
  1. Observera andra
   Många startups gör misstaget att bara använda sociala medier som en marknadsföringskanal för att bomba ut inlägg som är rent kommersiella. På det viset får man inte så mycket goodwill och så många följare. Fundera över vad ni kan tillföra för värde istället. Ge i första hand tips, råd och inspiration så får ni mest tillbaka.
   © Me In a Box Foto: Alex Wayne. www.wayne.nu , www.facebook.com/AlexWaynePhoto
   © Me In a Box Foto: Alex Wayne. www.wayne.nu , www.facebook.com/AlexWaynePhoto
  2. Tillför värde
   Varje social- media plattform har sina egna spelregler utifrån både de tekniska begränsningarna samt hur tonen har blivit beroende på vilken typ av människor och vad den oftast används till. Grundtonen på LinkedIn skiljer sig till exempel på tonen på Instagram men alla plattformar kan fyllas med den informationen som du själv väljer utifrån ditt syfta som Startup förstås. Observera hur andra gör och skaffa förebilder. Inte för att du eller ni ska göra samma sak men för att få inspiration innan ni sätter upp mål och vision.
  3. Samarbeta
   Hitta andra aktörer som ni gillar och samarbeta. Sprid andras inlägg så kommer andra också att vilja sprida ert budskap och det blir mycket roligare att vara flera och lyfta varandra än att var och en kör sitt race. Ensam är sällan stark.
  4. Lär under resans gång
   Det är nästan omöjligt att planera sin sociala medier- strategi från utsidan. Ni måste ge er in där och lära er hur det fungerar. Alla gör misstag. Viktigt är att lära av dem och att fortsätta våga. Det finns inga klara facit för hur exakt man ska göra för att lyckas. Hitta er egen väg.

/Nina Jansdotter


Vill du ha fler tips? Kika in Nina Jansdotter på

Glöm inte heller att följa Entreprenörden

2 reaktioner på ”Så kan startups använda sociala medier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.