Entreprenörden logo

Snygg entreprenör!

Hur snygg bör man vara som entreprenör? Innan jag började driva företag såg jag entreprenörer som personer med kostymer, dyra guldklockor och skinnportföljer. Hur ser en snygg entreprenör ut? Vart skapas denna bild kring entreprenörer? För min del tror jag det är främst filmer och serien. Jag har aldrig varit modeintresserad och har fortfarande ingen koll på vad som är inne. Det är främst min syster som uppdaterar mig om vad som är ”inne”.

Men måste man se ”snygg” ut som entreprenör? Bör man ha det senaste inom mode, bilar eller andra prylar? Jag är inte så säker på det…Många jag har träffat känner en press på att de måste se ut på ett specifikt vis och leva upp till en standard som vi själva har byggt upp. De lägger mycket pengar på utseende istället för sitt bolag, ska snyggheten ligga före bolagsutvecklingen? Inte enligt mig! Däremot bör det finnas en balans. Många av mina partners och kunder har t.ex. sina egna klädpolicys, vilket jag måste anpassa mig efter. Alla kanske inte tänker som dig, kring kläder, och för att visa att du respekterar deras policys är det bra om du anpassar dig. Din anpassning kommunicerar även din seriositet mot dina partners och kunder.

Jag går inte varje dag i kavaj, då jag inte anser att det är bekvämt men jag tycker fortfarande det är snyggt. Kavajen har jag vid varje mingel och större event då kavajen har blivit mitt verktyg. För mig har kavajen blivit ett smidigt sätt för att sortera visitkort, högerfickan är mina visitkort och vänsterfickan är dem jag har fått. Då kan det inte bli fel! Dock är mjukiskläder mitt favoritplagg på kvällar och helger!

Samtidigt tycker inte jag man ska hacka på personer som har valt att köpa den dyraste kostymen, bilen eller annat. Om en person väljer att lägga sina pengar på det – varför ska vi lägga oss i det?

Därmed är uppmaningen,

klä dig efter väder och anpassa efter situation, men glöm inte bort att vara dig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv