Entreprenörden logo

Tar du betalt?

Hur mycket kostar det ? ? Tar du betalt från dina kunder eller skäms du när du ska säga ett pris?
Under hela 2016 skämdes jag över att ta betalt och när någon hörde av sig och behövde hjälp tänkte jag – “men de hittade mig, jag ska vara lite snäll” Men NEJ ❗️ Du är inte snäll, du förstör för dig själv. Det handlar mer än att få pengar på kontot, du stämplar ditt varumärke och dig själv på hur du vill att allt ska uppfattas.
Jag har fått lära mig, den hårda vägen, det är lättare att sätta ett högre pris och ge rabatt. Istället för att ha ett sänkt pris och försöka höja det ? Många kunder kan bli irriterade att de måste betala mer när de redan har samarbetat med dig och fått ett pris en månad, men senare något dyrare. Därefter kvalitetsstämplar du dig själv, är du värd ett pris eller är du på rea 365 dagar om året ? Att ta betalt ger även en seriositet ?

Dock hade jag som sagt klump i magen under 2016- “åh men kommer de verkligen betala så mycket?”. Man vill ju inte tappa samarbetspartners p.g.a. sitt pris…..Sedan får jag höra att mina offerter var billiga…. ? Det visar ju bara hur osäkerhet sätter käppar i hjulet för en själv.

Så nu har jag bestämt – inga gratis gig fr.o.m. nu! Jag lovar, sådana löften gynnar dig, ditt varumärke och ger dig mer seriösa kunder.
Hörrni – därför är uppmaning ☝?
Tänk igenom och beräkna vad kostar du i timmen, beräkna därefter ett pris på dina tjänster. Höfta inte!
Nu kör vi ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv