Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Birch & Wood

Birch & Wood är ett svenskt inredningsföretag med fokus på innovativa designlösningar för kök, garderober och badrumsinredning. Grundarna Emelie och Malou är båda uppväxta inom inredningsbranschen och upplever att kunderna blir allt mer medvetna och söker efter att skapa ett personligare hem- därför startade de företaget Birch & Wood.

Emelie är 32 uppväxt i Malmö och bor i Vasastan med sin man Petter och sina två barn. ” Jag har en stor passion för inredning och design, är ganska rastlöst, har flyttat lite för mycket och tycker det knäppt nog är kul att renovera ”Emelie älskar även att ha stora middagar och samla många vänner runt god mat, vin och ost!

Malou är 34 år och uppväxt i Stockholm och bor på Östermalm med sin man Erik, och två döttrar. Malou har bott både i både New York och L.A där hon jobbat inom modebranschen och har även arbetat inom digital marknadsföring. Malous familj har haft interiörföretag i familjen i generationer. ”På fritiden hänger jag gärna med min familj. Vi är många – firar födelsedagar 10 av 12 möjliga månader! Jag älskar löpning och är gärna ute o springer gärna flera dagar i veckan ”

Birch & Wood föds

Vi träffade varandra genom jobbet och märkte hur vi brann för samma saker och att vi båda hade en dröm om att skapa någonting eget. Vi tyckte även att det saknades möjlighet att skapa ett mer individuellt hem när vi tittade på utbudet på marknaden. Vi ville lägga kunskapen, energin och viljan vi hade på att göra vår dröm till verklighet. Då båda är uppväxta inom branschen sedan barnsben kändes det naturligt att erbjuda platsbyggd inredning och vi visste att vi ville ha ett skandinaviskt rent uttryck men med inslag och designinfluenser från konstvärlden och spännande arkitektur när det kommer till mönster och lösningar

Vi lanserade 2016 men startade med projektet 2014.

Birch & Wood, verksamheten

Idag så finns vi i Stockholm på Roslagsgatan 12. Det är alltid enklare att börja driva verksamheten i det land som man bor i tror vi. Det viktigt att man känner till sin marknad.

Vi designar och tillverkar platsbyggda kök, garderober, förvaringslösningar samt badrumsinredning till privatpersoner och företag i en sval skandinavisk stil. Vi arbetar i trä, MDF och fanér och har egen tillverkning i Småland.

Målet är att vi ska kunna expandera, öppna fler showroom i tex Göteborg, Malmö eller kanske Köpenhamn.

Emelie och Malou – företagare och entreprenörer!

Vi skulle säga att vi är både och. För att driva ett företag så är det viktigt att man har en dos av varje för att kunna vara kreativ och spontan ena dagen, samt vara mer praktisk och realistisk den andra.

Entreprenörsresan

Vår entreprenörsresa har flutit på bra. Det finns nog inget som vi skulle ändra på eller göra om hittills, alla val och beslut har tagit oss dit vi är idag och de felen vi har gjort på vägen kommer vi aldrig att göra igen. Det svåra har däremot varit att hitta rätt samarbetspartners som har samma vision som vi har.

Vi har haft en bra balans på hur vi har fördelat vår tid – så gott det går!  Samtidigt så har vi varit medvetna och att det krävs mycket för att driva eget.

Vad skulle ni säga är det främsta misstaget de flesta gör i början?

Att man överplanerar! Ibland måste man bara börja och våga satsa på det man tror på.

Varför ska man driva företag?

Friheten! Att få disponera sin egen tid efter behov. Att man själv är skaparen av sin egen tillvaro och att om man jobbar mycket så får man ta del av resultatet.

Baksidan är att man bär hela ansvaret själv att det är du som ser till att alla led fungerar. Det är svårt att ta ”ledigt” från jobbet.

Emilies och Malous till dig som vill driva företag

Våga satsa på det du tror på. Var inte rädd för att misslyckas, det kommer att hjälpa dig att lära dig av dina misstag – och varje gång du försöker så är du närmare att lyckas!

Hemsida: www.birchandwood.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv