Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Systrar i bergen

Johanna bor i Åre och reser mycket i sitt jobb med outdoorbyrån Systrar i bergen. Hon är 32 år, älskar skidåkning och att vara aktiv utomhus. Klättring är ett intresse som vuxit. Annars prioriterar Johanna skidåkning, löpning, styrketräning och yoga.

Systrar i bergen föds

Mitt blommande intresse för skidåkning växte till en passion, samtidigt kunde jag inte lämna kommunikationsbranschen. Efter många skidresor som ensam tjej såg jag ett stort behov på en marknad och en chans att förena det jag kan bäst med det jag gillar mest.

Systrar i bergen, verksamheten

Systrar i bergen är en outdoorbyrå utifrån kvinnliga villkor. Vi paketerar resor, kurser och mötesplatser med kvinnor som primär målgrupp. Unikt för outdoorbyrån är att vi idag alltid har kvinnliga guider. Det för att vi vill påverka branschen att bli mer jämlik.

Min verksamhet drivs framförallt från Åre och Sthlm, men också andra platser runtom berg samt städer. En önskan är att inte behöva ha en fast kontorsplats, men möjligen ett ”hem” för företaget. En samlingsplats för alla framtida anställa. I övrigt tror jag på frihet under ansvar.

Johanna – företagare och entreprenörer!

I allra högsta grad som entreprenör för att jag förverkligar idéer och drömmar. Men jag kallar mig också för företagare när jag pratar om Systrar i bergen, som idag är ett registrerat aktiebolag.

Entreprenörsresan

Det som har varit jobbigt under min entreprenörsresa är att jag har varit ensam i många delar. Däremot har även stress och press i ekonomi samt tid varit en svårighet. Att handskas med rädslor och stora förändringar, men man lär sig.

Det finns alltid saker som skulle kunna göras annorlunda. Gällande den här resan skulle jag inte göra om något. Däremot skulle jag tänka annorlunda inför nästa start-up utifrån alla nya erfarenheter.  Jag har offrat mycket. Semester och fritid har ofta fått stå åt sidan, lika så vänner och relationer. Samtidigt så har min resa som entreprenör och företagare resulterat i många nya relationer med vänner som jag idag har mycket gemensamt.

Vad skulle du säga är det främsta misstaget de flesta gör i början?

Att de inte vågar. De har en idé, pratar om den i månader men vågar aldrig ta steget. Testa! Kör!

Varför ska man driva företag?

Du skapar din framtid och får vara med och påverka och utveckla något som du brinner passionerat för. Men det är mer jobb än du någonsin kan ana, men samtidigt en enorm frihetskänsla.

Johannas tips till dig som vill driva företag

Tro på dig själv. <3 Jag hade extremt dåligt självförtroende när jag startade, men var samtidigt inte rädd för att misslyckas. För att vinna, måste vi våga förlora. Släpp prestigen och ha kul längs vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv