Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Eldstickan

Martina Kaski är 28 år och bor med sin man samt dotter Alicia i Stockholm. Hon älskar att resa, äta god mat och träffa nya människor

Eldstickan föds

Jag startade företaget i november 2017 och har alltid velat starta företag, under mammaledigheten såg jag en möjlighet att våga prova förverkliga en dröm jag haft länge.

Eldstickan, verksamheten

Eldstickan säljer tändstickor i olika färger paketerade i glasflaskor. Ambitionen är att ta en nästan 200 år gammal produkt och ge den ett nytt liv med en elegant och annorlunda paketering, i en kollektion färger och storlekar som ska ge ett vackrare och personligare hem.

Jag har min verksamhet i Stockholm, men har 65 stycken återförsäljare runt om i landet. Finns även i Norge och Belgien.

Martina, entreprenören…eller?

Entreprenör & företagare… eller vad är skillnaden? men kanske entreprenör då jag alltid har massa idéer och gillar utmaningarna i uppstartsfasen. Just nu drivs jag av att göra affärer och möten med nya människor.

Entreprenörsresan

Jag har haft många olika idéer tidigare och då har de varit mycket som känts svårt. Men nu har de faktiskt känts väldigt ”lätt” – lätt är rätt tänker jag. Hoppas de i alla fall.  Jag är dock inte så noggrann och skulle behöva ha bättre ordning och reda på alla tändstickor, papper och kvitton. Fråga min man

Jag vill jobba för mig själv för att skapa frihet. Frihet för mig betyder att kunna förverkliga idéer och välja vart ifrån man jobbar.

Vanliga misstag?

Många väntar för länge med att se vad kunderna faktiskt tycker om produkten och drar då på sig för mycket kostnader i början utan att veta om de funkar på marknaden eller inte.

Martinas tips till dig som vill driva företag

Våga fråga! Och våga börja sälja!  

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Entreprenörden logo

Entreprenörden började 2015 som enblogg för att lyft entreprenörskapet ochfå fler att våga satsa på sina drömmar. Grundaren, Klara-Maria Mach, delademed sig av erfarenheter, reflektioner ochråd, för att visa verkligheten bakom enföretagsresa. Bloggen blev prisbelönadoch hon började föreläsa, skriva krönikorsamt föreläsa inom tematentreprenörskap.

Vi på Entreprenörden tror på att hjälpa företagare och entreprenörer då vi tror på att fler borde driva bolag i Sverige. Därför vill vi vara ett stöd i det!