Entreprenörden logo

Sommarinspiration – F-gruppen

Ylva Bäckström bor med sina två döttrar, fem respektive två år gamla, i Tyresö. Hennes största intresse är sin egen personliga utveckling och så gillar hon att träna, läsa/lyssna på böcker och poddar samt att resa för att uppleva nya platser, vilket för tillfället är ett dilemma då klimatångesten har satt rejäla käppar i hjulen.

Starten på F-gruppen

Efter att ha drivit ett företag under sista året på gymnasiet, via Ung Företagsamhet, så har jag alltid haft en plan att någon gång driva något eget. Jag får energi av att förverkliga egna idéer och att få frihet att agera utan för mycket styrning från andra.

Jag har haft tur att kunna hitta/välja jobb där detta har tillgodosetts och att verklige få se en egen idé realiseras och bli en lönsam affär kommer nog alltid att vara en drivkraft.

Verksamheten F-gruppen

Vi vill inspirera och skapa förutsättningar för föräldrar att få en framgångsrik, utvecklande och hållbar karriär under småbarnsåren. Detta gör vi genom fysiska träffar med antingen fristående inspirationsföreläsningar eller som ett program. Alla våra aktiviteter är anpassade för att barn skall kunna delta och lockar därför många föräldralediga. Lite som en öppen förskola men där fokus på samtalet är den vuxne och hens utveckling, karriär, självledarskap osv. Genom att dela insikter, verktyg, lyfta goda exempel och ett nätverk av andra likasinnade så vill vi skapa möjligheter för alla att nå sin fulla potential och inte begränsas.

Vår verksamhet finns än så länge i Sverige. Tack vare (eller på grund av) de förmånliga villkor som Sverige erbjuder till föräldrar så har vi helt andra möjligheter än många andra länder att välja att kombinera jobb och familj. Denna fantastiska möjlighet är också det som skapar efterfrågan för F-gruppen och SPIRA. Men med detta sagt så hoppas och tror vi att efterfrågan av stöd och inspiration för föräldrar som upplever en problematik eller utmaning i att ha en framgångsrik, utvecklande och hållbar karriär under småbarnsåren finns även utanför Sveriges gränser och vi tänker inte geografiskt när vi utvecklar våra tjänster utan behovsstyrt så kanske är det snart dags att addera språk och bredda vårt erbjudande…

Ylva – en entreprenör utan tvekan!

Jag klassar mig som entreprenör av anledningen att jag själv tolkar det som en egenskap och inte en roll. Oavsett vilken miljö eller företag jag befinner mig i så skapar jag idéer, affärer och förändring. Det är vad jag lägger i begreppet entreprenör. 

Vad är det positiva med att driva företag?

I mitt fall så finns några positiva saker med att driva en egen verksamhet som jag vill lyfta. Det första är möjligheten att själv välja vad jag vill göra och den energi som jag får tillbaka när jag lägger tid på att förverkliga mina egna idéer. Det andra, som även är det viktigaste, är att jag har haft turen att hitta min partner/sidekick att driva verksamhet ihop med. Jag hade aldrig kommit i närheten av där vi är idag om jag inte hade haft Emelie Lindén som bollplank, ankare (när jag svävar iväg) samt stöd. Jag tror att summan av vårt samarbete är betydligt större än det vi individuellt lägger in och den faktorn är helt avgörande. Vi har dessutom glädjen att jobba tillsammans med ett stort antal personer som engagerar sig i vår verksamhet ideellt för att de drivs av samma tankar som vi och det är en ynnest att få möjligheten att jobba med enbart människor som brinner för det de/vi gör och skapar tillsammans.

Sist vill jag tillägga att en egen verksamhet är ett perfekt sätt att testa sina begränsningar och utvecklas genom att pusha sig själv utanför sin comfort zone. Som anställd har iaf jag en större benägenhet att försöka leverera på det som förväntas av mig och det kan ibland begränsa min möjlighet att testa helt nya saker. När man driver sin egen verksamhet gör att jag får möjlighet och ibland måste vara mer modig och detta leder till utveckling!

Ylvas tips till företagare/entreprenörer

Hitta samarbeten i form av partners, kollegor, bollplank, mentorer osv. Jag tror inte att ensam är starkast utan att effekten blir större och roligare när man är fler inblandade. Nätverk och kontakter samt modet att använda dig av dessa och be om hjälp/råd kommer vara en nyckel till framgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv