Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Glowid

Cecilia Ortmark Söder är uppväxt i Stockholm. Efter att ha bott tre år i Korea med sin familj (man och 2 barn) flyttade hon i under sommaren 2016 hem till Stockholm igen. Hon älskar skärgården, båtliv på sommaren och skidåking på vintern.

Glowid föds

Jag ville ha flexibilitet i mitt liv och inte vara bunden till kontorstider och ett skrivbord. Jag vill jobba med något jag älskar och tycker är kul varje dag. Den koreanska hudvården har blivit en naturlig del av mitt liv tack vare mitt stora intresse för hudvård och mina 3 år i Seoul där jag upptäckte och testade produkterna. Nu får jag chansen att kunna jobba med dessa fantastiska produkter vilket känns otroligt kul!

Glowid, verksamheten

Import och distribution av tre koreanska hudvårdsmärken. Idag säljs de på skincity.se, glowid.se och klairs.se

Jag vill  fortsätta växa inom K-beauty på nätet och även erbjuda mina märken i butik.

Cecilia, både företagaren och entreprenören

Jag klassar mig som företagare och entreprenör. Eftersom jag tar in något nytt till Sverige som inte varit känt här sedan tidigare. Som egenföretagare arbetar jag med högt och lågt, allt från att hantera lagervolym till marknadsföring och bokföring.

Jag älskar hudvård och drivs av att få jobba med de bästa hudvårdsprodukterna från Korea.

Entreprenörsresan

I början var jag för naiv och samarbetade med en person som jag blev lurad av i början, men jag kämpade vidare och tog mig ur det. Sedan är det svårt ibland att vara ensam i stora beslut utan att alltid ha någon att bolla med. Det är också svårt att vara ensam i säljmöten i början innan man riktigt vet sitt och företagets värde.

När jag kollar tillbaka så har jag offrat mycket av min tid med min son.

Skulle jag göra om resan skulle jag skriva kontrakt direkt med eventuella samarbetspartners innan jag drog igång ett samarbete, jag tror det är ett vanligt misstag många gör att vänta med att skriva kontrakt.

Vanliga misstag?

Det är nog vanligt att man inte tror på sig själv och sin förmåga, eller inte tar sin idé eller verksamhet på riktigt allvar. Samtidigt är det kanske många som är lite naiva när det gäller vad som krävs av en, hur ekonomin ska gå ihop eller hur man ska hitta kunder.

Varför ska man driva företag?

För att kunna vara flexibel. Jag kanske jobbar några timmar en söndag, men kan istället gå med min dotter på hennes danslektion på torsdag eftermiddag utan att behöva fråga någon om lov.

Det som kan vara en utmaning är att man aldrig riktigt är ledig. I alla fall jag tänker mycket på företaget och olika val och strategier jag behöver göra, även under lediga dagar med familjen. Det är något jag blir bättre och bättre på hela tiden, att släppa tankarna på företaget när jag är ledig med familjen.

Cecilias tips till dig som vill driva för etag

Tro på dig själv, hitta dina styrkor och det du älskar, lyft upp dig själv och klappa dig på axeln ofta!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv