Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Strong living

Mille Jagenus, 39 år mamma till 2 barn en tonåring och en 4-åring. Bor i hus och är gift med barnens pappa. Hela 18 år har dem hängt tillsammans och lyft och stöttat varandra och kärleken flödar mer än någonsin. Hon tränar jättemycket, mest i gymmet men hon har nu börjat mer med rörelseträning och funktionell träning. Mille älskar att röra på sig helt en  kelt, hon har för mycket energi för att sitta still.

Strong living föds

Jag tävlade inom kroppsbyggning (BodyFitness) och under den satsningen så kände jag att jag ville jobba med hälsa och träning. Framförallt hälsa och coaching. Jag valde då att säga upp mig rakt av från ett toppjobb inom mediebranschen och direkt efter tävlingen så slutade jag min fasta anställning och började med att åka med familjen till Thailand i 6 månader för att starta upp allt.

Min man valde även han att göra samma sak, så vi åkte iväg utan jobb med varsina nystartade företag till andra sidan jordklotet. Och precis allt som kunde gå fel blev fel, allt sket sig. Jag blev lurad på pengar, hade ingen inkomst men en massa räkningar att betala. Att vara där på andra sidan jordklotet och veta att när man som en hel familj kommer hem så finns det massa räkningar som måste betalas, men det fanns inga inkomster, den stressen har varit extremt lärorik. Så jag beslutade mig där och då för att jobba hårdare. Jag ville verkligen få igång mitt egna företag. Jag kontaktade allt och alla och gick på massa intervjuer, massa möten och till sist fick jag jobba på ett gym som egen.

Efter 1 år så ville jag ha mer kunder och sökte mig in till Stockholms city. Jag kom då till det gym där jag fortfarande är kvar nu sen 3 år. Då kom jag in som en PT konsult på företaget ptkonsulterna.se  Men nu har jag tagit över det bolaget och äger det. Jag har även valt att startat ännu ett företag www.strongliving.se där fokus mer är holistisk hälsa och där en viss summa av inkomsten alltid går till välgörenhet. Här ska jag bygga mitt egna unika hälsokoncept parallellt med PT verksamheten där jag nu utökar med fler konsulter under mig.

Jag valde att starta allt för att jobba med det jag brinner för. För att kunna gå till jobbet och älska det jag gör fullt ut.

Strong Living, verksamheten

Vi erbjuder Personlig Träning, Hälsocoaching, föreläsningar, workshops inom hälsa och träning för grupper och företag. Arrangerar även träningsresor till framförallt Spanien.  Jag är verksam i Stockholm och online.

Målet är att driva igång ett koncept inom tränings- och hälsobranschen som alla kan vara en del av. Att lära människor mer om sin hälsa och sprida min kunskap och engagemang om träning och hälsa. Samt att ha minst 10 personer som jobbar under mig och hjälper till att sprida mitt koncept och kunskap vidare.

Mille, den sanna entreprenören

Absolut en entreprenör. Jag ligger vaken på nätterna och affärsutvecklar, funderar på hur jag ska expandera, hur jag ska växa, hur jag ska få in fler människor, jag skapar ett stort företag.

Jag drivs av att se människor utvecklas, att se gnistan i deras ögon att tändas. Att få ett TACK. Att veta att jag faktiskt har gjort en skillnad i någons liv.

Entreprenörsresan

Jag fick offra massa materiella ting i början. Var ju tvungen att göra mig av med en massa fina ägodelar för att få in pengar i början.

Men under resan har det varit svårt att fördela tiden rätt och jättesvårt att sätta gränser mellan gratisjobb och pengajobb när man jobbar med det man brinner för. Att i starten inte ens veta om jag på riktigt kunde ge mina barn mat till middag så illa var det i början. Men jag kämpade och idag går det ju jättebra.

Jag skulle inte göra om någonting. Jag ser aldrig tillbaka och känner ånger eller vill ändra något. All min historik har ju tagit mig hit där jag är idag. Jag tror på att lägga fokus framåt.

Vanliga misstag?

Att man planerar och drömmer för mycket. Kavla upp armarna och kör bara. Släpp rädslan eftersom rädslan bara håller dig tillbaka. Du måste ge dig ut och sälja. Att våga ge sig ut utanför sin comfortzone. Börja med att dra in pengarna sen kan du skapa ditt företagsnamn, logga, kontor och allt annat. Inga pengar = inget företag så enkelt är det.

Varför ska man driva företag?

Att man bestämmer och tar kommando över sin tid. Att utvecklas, att växa, att skapa ja det är så många fördelar och positiva lärdomar.

Men det är extremt mycket arbetstid så fördelen är att brinna för det man gör. För man blir ett med sitt företag och det tar så mycket mer tid än man vågar tro.

Milles tips till dig som vill driva företag

Våga tro på dig själv och ditt företag. Om inte du gör det vem ska då göra det? Våga ta plats. Samt sälj sälj sälj att vara egen handlar om att sälja!

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv