Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Josephine Interiör

Josephine Sundström, snart 29 år, bor i Stockholm sedan 10 år men är uppvuxen i Dalarna. Hennes största intresse som nu blivit Josephines jobb är inredning. Hon älskar att göra om hemma och hennes sambo blir inte längre förvånad om hallen helt plötsligt är rosa när han kommer hem från jobbet. Josephine älskar att prova nya saker utan större eftertanke, detta får hon ibland äta upp när saker blir fel och hon måste göra om. Men oj så mycket Josephine lärt sig av sina misstag! 

När Josephine inte gör om hemma går hon gärna ut och njuter av naturen, umgås med sin familj eller åker till Gotland som hon ser som sitt andra hem. 

Josephine Interiör föds

Jag var på ett jobb där jag länge fått vara otroligt kreativ och där jag de senare åren blivit projektledare och koordinator. Något jag verkligen gillade och tyckte att jag utvecklades mycket av. De senare åren saknade jag dock det kreativa men såg inte att jag skulle kunna få ut just det jag ville inom ramarna av den kreativa byrån jag var på. Därför valde jag, med stort stöd från mina tidigare chefer, att prova mina egna vingar. Som egenföretagare får jag vara både projektledare, koordinator och kreativ, en kombo jag älskar!

Josephine Interiör, verksamheten

Jag driver Josephine Interiör, en enskild firma, som inredare och inredningsstylist. Jag inreder privathem, kontor och stylar bostäder inför försäljning. Alla människor är unika och därför ser alla uppdrag olika ut, jag skräddarsyr alltid alla uppdrag så det ska passa kundens önskemål och budget.

Min verksamhet utgår från Stockholm där jag har mina kunder som behöver hjälp direkt på plats i hemmet. Men jag har kunder över hela Sverige och även utanför Sveriges gränser, avslutade precis en kund i Oslo. Mycket kan idag göras via internet med hjälp av bilder och skisser blir det enkelt för kunden att utföra mycket av det praktiska arbetet på egen hand med handledning av mig.

Målet med min verksamhet är att kunna fortsätta att leva på det och ha det som min enda inkomst. Helt enkelt att fortsätta att göra det jag älskar på heltid och fortfarande ha tid för en värdefull fritid.

Josephine– företagaren

Jag ser mig själv som företagaren och jag drivs av frihet och passion! Friheten att ha makten över min egen tid och på så sätt min inkomst och friheten att få prova nya kreativa idéer som jag tror på. Men också passionen till färg, form och inredning och självklart tillfredsställelsen att lösa kunders problem och få dem att trivas i sitt eget hem.

Entreprenörsresan – inget är lätt!

Det svåraste tycker jag har varit och är fortfarande att våga lita på mig själv. De beslut som tas och det företaget presterar är bara en spegling av mig och mina beslut. Att då våga lita på att jag tar bra beslut och förlåta mig själv när jag gjort något som blivit fel, det är min absolut största utmaning. Resten går att googla sig till eller fråga sig fram.

Det jobbigaste har däremot varit att jag från dag 1 har varit tvungen att prestera. Jag tog ett snabbt beslut, baserat på passion och vilja, att sluta på mitt tidigare jobb hade ingen buffert när jag började min resa. Jag var därför tvungen att dra in pengar från dag 1. Men samtidigt som det varit jobbigt att hela tiden jobba med kniven mot strupen så har det nog också gjort att jag kommit dit jag är idag och att det faktiskt gick.

Vanliga misstag?

Att inte ta hjälp med sådant en inte kan – jag fick ganska snart se att bara jag vågade ta kontakt med sådana jag såg upp till i branschen så var de inte sena med att vilja ge tips och hjälpa till. Jag frågade andra inredare om hur de gått tillväga med sina karriärer, hur de tänker kring sin Instagram, bokföring och prissättning. Det var en ovärderlig hjälp när jag skulle ge mig in i en helt ny bransch.

Att inte ta tillräckligt betalt – kom ihåg ditt eget värde. Även om du är ny i branschen så har du andra erfarenheter som antagligen gör dig värd din prislapp. Våga tro på det!

Varför ska man driva företag?

Friheten att göra vad jag vill när jag vill. Mötet med alla branschkollegor som pushar och peppar varandra, det ger mig styrka! Men det är tungt med osäkerheten att inte veta om jag kommer få tillräckligt med kunder och därmed intäkter. Transparensen av att alla beslut och det som levereras kommer från mig, det finns ingen chef, regler eller stora företag och ”gömma sig” bakom, allt hänger på mig.

Josephines tips till dig som vill driva företag

Våga! Jag ställde mig frågan, vad är det värsta som kan hända? För mig var det att jag inte skulle få några kunder och därmed inga pengar att betala hyran med. Jag var därför väldigt noga med ekonomin i början och gjorde mig beredd att ta första bästa jobb som om det skulle ske.

Släpp prestigen! Gör det just du brinner för och älskar, det kommer att synas och generera pengar.

Se dina konkurrenter som dina kollegor! Jag kan inte nog poängtera hur värdefulla möten med andra inredare har varit och är. Vi lyfter och hjälper varandra och jobbar tillsammans men på spridda ställen och företag.

Gör det bara! För vad är det värsta om kan hända och vad är din plan för om det händer? 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv