Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Jandi Heart Eco

Foto: Nora Cederin

Alejandra Cerda är 28 år och bor i Stockholm. Hennes intressen är musik, revolution och skönhet. Alejandra drivs sina politiska värderingar, att lyfta dom som behövs lyftas och tysta dom som ibland faktiskt behöver tystas. Och som en del av det känner Alejandra att hon måste leva som hon lär, t.ex. tvinga sig själv till att ta plats inom områden hon kanske inte alltid vågar. Alejandra är en ung tjej som vill uppmuntra andra att våga och om hon ska bli trovärdig måste Alejandra göra det själv.

Jandi heart eco föds

För att jag kände mig understimulerad i min anställning och genomförde projekt på ideell basis, projekt jag insåg att jag kunde tjäna pengar på. Jag startade Muro Konstagentur och drev det i ett halvår vid sidan om mitt day job. Men det tog mer tid än jag trodde och så småningom insåg jag att jag kunde frilansa även inom det jag var anställd som.

Foto: Nora Cederin

Jandi heart eco, verksamheten

Idag frilansar jag som projektledare, copy och är allmänt kreativ. Det jag sysslar med är svårt att beskriva i en yrkestitel eftersom jag drivs av värderingar. Rent fysiskt finns jag i Stockholm och det kommer nog fortsätta så. Stockholmare kan vara förjävla otrevliga, men Stockholm har också ett fint kulturutbud och fantastiskt generösa tjejer.

Mitt mål är att fortsätta med Muro Konstagentur där jag projekt  leder muralkonstprojekt och lyfter graffitikonstnärer som är tjejer. Jag vill hjälpa till att sprida så mycket konst som möjligt på platser där alla kan ta del av den. Och att peppa andra till att våga skapa! Sedan driver jag en blogg, Jandihearteco.com där jag skriver om ekologisk skönhet, kläder, hållbarhet, konsumtion, feminism och allt sånt. Eftersom konsumtion och feminism har sjukt mycket med varandra att göra men det är inte alla som snackar om det. Precis som kapitalism och rättvisa har hänger ihop. Så jag försöker bara sprida kunskapen jag har och tvinga mig själv att ta reda på mer.

Varför ska man driva företag?

Det positiva är att jag får utrymme till att leva precis som jag vill. Jag kan välja bort projekt som inte utvecklar mig eller betalar mig tillräckligt väl och jag tvingas bli min egen lyckas smed. Det är sjukt stärkande!

Baksidan med företagande är att lagarna och vårt s.k. välfärdssystem inte hänger med. Som nyföretagare kan jag inte ta ett banklån för att köpa en lägenhet samtidigt som bostadsmarknaden i Stockholm är så orimlig att dom som har möjlighet blir tvungna till att ta miljonlån eftersom det inte finns hyresrätter. De som inte kan får hoppa runt bland korta andra- och tredjehandskontrakt. Samtidigt finns inget klockrent fackförbund som backar mig och det är krångel om man skaffar barn och vill vara föräldraledig, om man blir sjuk osv.

Foto: Nora Cederin

Alejandras tips till dig som vill driva företag

Kör bara kör. Våga, vi finns här och håller dig i handen när allt känns hopplöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv