Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Sunseasalt

Processed with VSCO with c8 preset

Emma är 27 år gammal och är just nu bosatt i Stockholm. Flyttade dit för ett år sedan efter nästan 2 år i Mexiko, Puerto Escondido. Hon älskar att resa, fota, surfa och umgås med vänner. Tycker om att hitta på saker och blir snabbt rastlös, söker nya äventyr eller nya projekt att göra. Emma känner ständigt ett driv av att utvecklas. Kommer från en medelstor familj med 3 äldre syskon och trivs med att ha folk omkring sig.

Sunseasalt föds

Allt började när jag var ute och reste. Jag hittade inte någon bikini som jag var riktigt nöjd med, där av kom jag på tanken att skapa det själv. Jag surfar också och ville ha en bikini som satt på plats. Våra trosor är en så kallad ”cheeky cut” och många tjejer i Sverige kan känna sig lite obekväma med det, men det är verkligen en vanesak. Jag skulle aldrig gå tillbaka till bikinitrosor med en vanlig utskärning nu, och det tror jag inte man gör när man väl provat en cheeky cut.  Min favoritplats är stranden och mitt favoritplagg är i en bikini, därför tycker jag det är viktigt att man både känner sig bekväm och snygg i den. Elin kom med i företaget i år och det är jag väldigt glad över. Det är både lättare och roligare att vara två.

Sunseasalt, verksamheten

Vi är två stycken som har verksamheten. Vi har en webbshop som heter sunseasalt.com där vi säljer alla våra beachplagg. Vi siktar på att börja sälja i fysiska butiker i Italien och förhoppningsvis i Sverige, men det får vi ta längre fram.

Målet med vår verksamhet är självklart att vi ska vara ett naturligt val, ett förstahandsval när tjejer och kvinnor handlar badkläder.

Emma – företagaren och entreprenören?

Både jag och min businesspartner drivs av att kunna skapa, vara kreativa och bestämma själva. Det är otroligt roligt och givande att ta fram en design som vi båda är nöjda med och se den på andra kvinnor. Eufori. Men jag brukar inte benämna mig vid något av det. Jag säger att jag driver ett eget bikinimärke.

Entreprenörsresan

Resan har inte varit lätt. Det jobbigaste har varit att få ordning på allt, och att inte ha kunnat fråga någon om hjälp. Det svåraste var nog att få allting att fungera. Att starta upp webbshopen, hitta leverantören, få rullians på produkterna och nå ut. Jag gjorde allting själv i princip när jag startade vilket var krångligt emellanåt, fick lära mig mycket nytt och lär mig fortfarande.

Vanliga misstag som företagare?

Jag tror att det är många som inte tänker igenom innan de startar. Det är mycket som ska kollas upp och göras innan man sätter igång. Ha en strategi, gör en marknadsundersökning, visualisera, skapa en affärsplan, ha en budget osv. Man får inte ge upp heller, det är svårt. Jättesvårt, men man får ge sig tusan på att det ska fungera. Man möts av motgångar och det finns alltid människor i ens närhet som ifrågasätter det man gör, men vad andra tycker ska man försöka att strunta i.

Emmas tips till dig som vill driva företag

Mitt tips är att våga satsa. Ta steget. Lita på din magkänsla och tro på dig själv. Våga även att fråga om hjälp när det känns kämpigt!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv