Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Ledarskap & Hälsa

Anna bor i Gustavsberg, utanför Stockholm, tillsammans med sin sambo. Hon växte upp i Skåne där hennes familj fortfarande bor kvar. Anna har lyxen att jobba med det som hon verkligen brinner för, utveckling på alla möjliga sätt. Mycket av hennes fritid går ut på att just jobba med utveckling, men det tycker hon är okej för det är så himla roligt. Förutom att jobba är Anna tränare i gymmet hos Friskis och Svettis. Hon älskar att ha sina onsdagars och torsdags inspirationspass. Det ger väldigt mycket energi! Naturen tycker Anna också är väldigt härlig och försöker att göra minst en vandringsresa per år. Toppen av hennes ”vandringskarriär” var mount everest base camp, men rutten vid Kebnekaise var också väldigt fin.

Ledarskap & Hälsa föds

2014 började jag att blogga ”Annas ledarskap- från en ung ledares perspektiv” och sedan växte det fram att starta eget företag. Det var inte en självklarhet att bli egen företagare. Jag kommer inte från en bakgrund där eget företag är ett alternativ utan det är ett eget intresse som har kommit med tiden.

Jag brinner för utveckling, både min egen och andras utveckling. Efter mycket funderande kom jag fram till att det mest spännande och utmanande (och därmed utvecklande) var att starta eget företag. Jag vill lära mig mer och veta vad som krävs för att lyckas.

Ledarskap & Hälsa, verksamheten

Jag har två företag som jag driver parallellt. Det ena är mitt alldeles egna som heter ”Ledarskap & Hälsa”. Där satsar jag på coaching både till privatpersoner och till företag.

Tillsammans med min partner Joel har jag även startat ”Amphinorth” – professionell utveckling där du är. Vi har en prenumerationstjänst på professionell utveckling med hjälp av online material i form av videos, stödmaterial och övningsuppgifter.

Grundtanken är att skapa så mycket utveckling som möjligt till så många som möjligt. Därför kompletterar Ledarskap & Hälsa samt Amphinorth varandra väldigt väl. Personlig coaching för de som har ett behov av att prata och få individanpassade lösningar och Amphinorth för de som vill få utveckling till ett riktigt schyst pris.

Anna, är hon företagare, entreprenör eller både och?

Vad det egentligen innebär att vara entreprenör vs. företagare tycker jag är ganska luddigt och något oklart. Jag har startat två företag utifrån idéer som jag brinner för och som jag väldigt gärna vill testa. Utifrån det är upp till dig som läsare att avgöra om jag är en entreprenör eller företagare. Men jag drivs av utveckling!

Entreprenörsresan

Min entreprenörsresa har precis börjat och mitt tålamod behöver jag konstant jobba med. Det mesta tar längre tid än vad jag vill att det ska ta. Och jag behöver också förstå att vissa saker behöver få ta tid, att det är en process som behöver ske för att slutresultatet ska bli bra.

Det jobbigaste var innan jag började min entreprenörsresa. Jag stod i valet eller kvalet att säga upp mig och det var ett tufft beslut. Men i slutändan valde jag att våga satsa, och sa därmed upp mig. Att ha ett stort stöd från min sambo är verkligen A och O. Det tar mycket tid, speciellt nu i uppstartsfasen och det innebär att jag och min sambo umgås mindre än vad vi egentligen hade velat.

Varför ska man driva företag?

För min egen del så är oro någonting som jag brottas med. Framförallt en ekonomisk oro. Eftersom jag nu har sagt upp mig och är i uppstartsfasen är det definitivt ingen självklarhet att det finns pengar på kontot.

Däremot det positiva är ens egna utveckling. Du kommer att lära dig otroligt mycket om det mesta.

Annas tips till dig som vill driva företag

Våga!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv