Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Lou in Love

Karin Tranaeus och Frida Benno Hjerpe, grundarna som har drivit Lou in Love sedan 2015. Karin är 36 år och Frida är 30 år, båda är bosatta i Vasastan i Stockholm. Karin är jurist med en bakgrund delvis inom klädbranschen medan Frida är utbildad journalist på JMK i Stockholm och har samtidigt jobbat som modell på heltid i 12 år. Moa Estmalm började på Lou in Love i år och har en bakgrund inom digital affärsutveckling och är ett riktigt tillskott till bolaget.

Lou in Love föds

Vi hade samma vision och ett genuint intresse för design samt mode. Vi har olika bakgrunder och erfarenheter och kompletterar varandra väldigt bra. Att driva ett klädbolag är tufft och konkurrensen är stenhård men med vårt driv, våra erfarenheter och en riktigt bra affärsidé så kände vi att vi bara måste ge det en chans. Vi satte igång direkt och det tog inte lång tid innan vi hade våra första prototyper på plats.

Lou in Love, verksamheten

Lou in Love är ett klädmärke som fokuserar på moderna och hållbara baskläder i siden. På samma sätt som att män har en garderob som fungerar på både dag- och kvällstid vill Lou in Love hitta ett attraktivt och hållbart alternativ för kvinnor. Därför är Lou in Loves plagg klassiska men med en personlig och modern ”twist”. Vi brinner för bra kvalitet och det är just därför vi arbetat med siden. Vi släpper nya plagg löpande i uppdaterade färger och modeller. Nyheterna, liksom marknadsföringen kommuniceras via vår hemsida www.louinlove.com

Vårt mål är att vi vill växa i en takt som gör att vi fortsätter att stå stadigt och grundade där vi är – på hemmamarknaden, i Sverige. När Lou in Love har lyckats med spridningen på den svenska marknaden kommer vi att lägga stort fokus på att spridas till andra konceptbutiker samt online runt om I världen. En stor dröm för oss är att framöver få öppna upp egna butiker.

Lou in Love, arbetsfördelningen

Båda har tillbringat många år utomlands, Karin har bott i Belgien, Japan och Kina och Frida har jobbat i både Frankrike och Italien. Dessa upplevelser har givit oss väldigt mycket inspiration till det vi designar och vi fortsätter hela tiden att inspireras av både människor, kulturer och resor. Karin sköter produktionen och Frida sköter PR och marknadsföring. Vi är både involverade i själva designen vilket är superkul! Förutom att resa så tillbringar vi mycket tid med våra familjer. Karin fick nyligen en son som får följa med på möten med Lou in Love, han är en riktig entreprenörsbebis. Tiden med nära och kära är viktig för att få ny energi till nya härliga ideér men även de utmaningar som man ställs inför i egenskap av entreprenör. Tidigare i år började stjärnskottet Moa Estmalm hos oss och hennes erfarenheter inom digital affärsutveckling kompletterar oss perfekt. Moa är en riktig do:er och har ett genuint driv vilket är viktigt i ett mindre bolag som Lou in Love.

Kontoret finns i Sverige

Vi driver bolaget i Sverige just för att vi alla är bosatta här och det är här vår största marknad är just nu. Vi vill börja med att bli riktigt starka i Sverige för att senare bredda oss inom Europa och övriga världen. Vi designar allt här men producerar kläderna i Kina. Karin har bott många år i Kina och kan språket och känner sig hemma där vilket underlättar när man har produktionen i Kina. Vi är på plats i fabriken flera gånger per år för att kontrollera både produktionen och för att underhålla relationen med våra leverantörer. Vi har börjat producera mer inom Europa och tittar kontinuerligt på möjligheter att ha produktionen. Vi har hållbarhet i fokus och detta vill vi skall speglas i både själva kläderna men även i produktionen.

Karin och Frida, båda är både entreprenörer och företagare.

Jag skulle nog säga att vi är både är företagare och entreprenörer. Som entreprenörer är vi nyskapande och som företagare tar vi ett koncept, Lou in Love I vårt fall, och jobbar vidare på det.

Drivkraften? För det första så måste man tro på produkten och det gör vi verkligen. Vi drivs av att höra att andra uppskattar det vi producerar men samtidigt drivs vi av att klara av svåra utmaningar som entreprenörslivet innebär. Vi älskar friheten, att själv kunna bestämma över sin egen tid och att få jobba med det man älskar hållbart mode!

Entreprenörsresan

Frida har alltid varit egenföretagare och har sedan många år haft eget då hon frilansat och arbetat som modell. Frida var 27 år och Karin 33 år när de startade Lou in Love ihop.

Det svåra under vår gemensamma resa har varit att få tiden att räcka till. Vi har så många idéer och så mycket vi skulle vilja göra men tyvärr har dygnet bara 24 timmar. Men är man effektiv och vågar be om hjälp så kommer an långt på det. Givetvis är den ekonomiska aspekten knivit ibland. Rent monetärt så har vi båda investerat med våra sparpengar och inte tagit in något externt kapital än så länge. Det gör det givetvis svårare att växa snabbt och det är givetvis en utmaning så man jobbar med produktion.

All tid vi ägnar åt Lou in Love känns så självklar och det känns aldrig som en uppoffring. Allt vi gör och allt vi lär oss är ju erfarenheter som inga pengar i världen kan ersätta. Om vi måste nämna något så är det nog att Karin offrade tryggheten i att ha en anställning och/eller att ha en stadig inkomst. Samtidigt är det ofta en drivkraft, att jobba ännu hårdare så att man själv skall kunna livnära sig på det man älskar.

Vanliga misstag?

Jag tror att många kanske gör saker mer komplicerade än vad de egentligen är. Se möjligheterna snarare än riskerna och våga ge allt! Jag tror att många vill men kanske inte riktigt vågar trots att de har en fantastisk produkt.

Varför ska man driva företag?

Att jobba med det man älskar, att få vara kreativ och att få träffa så många underbara människor. Att själv få bestämma över sin egen tid är också en positiv aspekt.

Karin och Fridas tips till dig som vill driva företag

Våga satsa på din dröm och våga be andra om hjälp, tips och råd. Tänk positivt men var inte naiv. Stå upp för dig själv och din affärsidé men lyssna samtidigt på andra erfarna entreprenörer som har gjort just den resan du står inför. Man lever bara en gång så varför inte testa?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv