Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Mom in Balance Stockholm

Emilie Terstegge-Nuyens är 34 år gammal och är född i Nederländerna. Hon har  haft förmånen att bo i nio olika länder. Emilie älskar att resa, uppleva nya kulturer, träffa intressanta människor och lära sig nya språk. Hon har bott i Sverige sedan juni 2015 med sin man och två små barn.

Mom in Balance Stockholm föds

Jag var HR-manager på KLM AirFrance under 6 år i både Amsterdam och Paris. 2011 flyttade jag till Istanbul, det var inte så enkelt att hitta ett jobb därför trodde jag att det var det perfekta ögonblick att starta mitt eget företag och utforska entreprenörskap. Företaget hette Incentus Events och vi organiserade seminarier och evenemang för nederländska och franska företag som kom till Istanbul. 2015 flyttade jag till Stockholm och letade efter ett nytt äventyr och ville kombinera mina två stora passioner: sport och entreprenörskap. Jag har alltid haft en passion för sport och de senaste åren fokuserat på triathlon. Därför bestämde jag mig att bli en.

Mom in Balance Stockholm, verksamheten

Mom in Balance organisera utomhusträning för gravida kvinnor och mammor som bor i Stockholm, Danderyd och Bromma.

Mom in Balance erbjuder tre olika träningspass:
– Gravid: För en aktiv graviditet
– Back in Shape: Snabb återhämtning efter förlossningen
– Mpower: För alla kvinnor som gillar utmaningar och som vill känna sig starka och energiska.

Vi har även börjat med ett utmanande utomhusträningspass under lunchen (Business Workout). Det här träningspasset är för alla kvinnor, inte bara mammor.

Tanken med träningsprogrammet Mom in Balance är att ge så många blivande och nyblivna mödrar som möjligt chansen att känna sig fysiskt starka och fulla av energi samt att ge dem möjlighet att till fullo njuta av att vara/snart bli mamma. Vi gör detta i grupp tillsammans med ett team av utbildade, motiverade och entusiastiska tränare!

Kontoret, tänkt om det var i Nederländerna…

Jag driver Mom in Balance här i Stockholm eftersom jag bor här nu. Jag tror att det inte är så svårt att starta ett eget företag här i Sverige, men jag har en revisor som hjälper mig med skatter;)

Fördelen dock att starta ett eget företag i Nederländerna är att du har många skattesänkningen de första åren du starter ditt eget företag.

Emilie, entreprenören!

Jag gillar att tänka på mig själv som en entreprenör. Jag tycker om att tänka stort och få mig stora mål och vet att jag borde ta risker på vägen för att nå dessa.

Entreprenörsresan

Båda mina företag började jag utomlands (Turkiet och Sverige). Språkbarriären har varit det svåraste för mig. Trots att jag talar nu lite turkiska och svenska, är det svårt att verkligen arbeta på dessa språk. Lyckligtvis i Sverige talar många människor bra engelska och är hjälpsamma.

Men jag skulle inte ändra någonting. Jag lär mig längs vägen och justera saker när det behövs. Det är kul att hålla på att utmana mig själv och se hur långt jag kan gå.

Eftersom jag har flyttat runt en hel del på grund av min mans jobb, måsta jag anpassa mina jobb därefter. Det var inte alltid så lätt i början men det gav mig också chansen att bli en entreprenör. Kanske skulle jag inte ha gjort samma sak om jag stannade i Nederländerna.

Vanliga misstag?

Inte vågar investera pengar. ’You must invest money to make money”.

Varför ska man driva företag?

Jag älskar mitt jobb. Varje dag känner jag mig inspirerad, jag kan arbeta hemifrån och välja mina arbetstider. Däremot är det mycket varierande och utmanade varje dag. Eftersom jag göra alla olika aspekter inom ett företag allt från HR till administration till redovisning till marknadsföring

Samtidigt har jag möjligheten att träna utomhus varje dag och det ger mig mycket energi!

Emilies tips till dig som vill driva företag

  • Dream big and keep on challenging yourself!
  • Do something you love and that gives you energy everyday.
  • And most importantly, make time for yourself!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv