Entreprenörden logo

Sommarinspiration – S.Schumacher jewelry

Hej,

Susanna Schumacher här!

Jag bor i Uppsala med min lilla familj, och barnen som är 2 och 4 år gamla är min absolut största källa till kreativitet och nytänkande. Innan de kom kunde jag ofta tycka att livet kändes ganska krångligt, och jag hade svårt att hitta inspiration. Så när jag blev mamma var det en sån otroligt härlig känsla av att ha hittat den saknade pusselbiten, all mening, och kraft att rivstarta livet på nytt!

Bakgrunden till företagen bakom S.Schumacher jewelry

Jag har alltid haft mycket idéer, varit intresserad av att läsa och skriva och filat på diverse uppfinningar. Jag jobbar för närvarande med en sångbok för barn och håller tummarna för bokmanus som nyligen skickats till olika förlag. Men mest aktuellt just nu är mina vykort och smycken. Viljan att skapa föddes ungefär samtidigt som barnen, och ur många tankar och bollar i luften har jag nu (i somras ’17) grundat mitt vykortsföretag fredsbrev.com som också grenat sig till att inkludera mitt smyckesdesigneri; S.Schumacher jewelry. Fredsbrev förenar gästkonstnärer med olika erfarenheter i att revolutionera vykortsmarknaden med nya, personliga motiv. Med smyckena har jag bland annat skapat en kollektion som jag kallar ”Historiska superkvinnor”, som är inspirerad av starka kvinnliga förebilder. (Rosa Parks, Ellen Key och Fredrika Bremer). Eftersom jag pluggar till samhällsentreprenör har jag funderat mycket över värden utöver de ekonomiska, och en viktig sak för mig är att hjälpa andra. Därför går 5% av vad mina kunder betalar till välgörenhetsprojekt i Ghana och Indien via organisationen A world of friends.

Reflektioner kring entreprenörsresan

Jag har valt att starta eget för att bygga min dröm om att kunna arbeta med något som jag tycker är roligt, och att i framtiden kunna jobba med det från olika soliga platser i världen. Det har varit mer att göra, och mer att ta reda på och lära sig om alla olika bitar, än jag trott innan, men jag känner mig stark och glad att jag faktiskt är igång! Och de dagar jag kan tycka att jag jobbar massor, men inte riktigt får det resultat jag önskar, kan jag ändå känna glädje för att jag genom de 5% till de som verkligen behöver det, kan göra skillnad även med små medel. Och jag påminns om att jag själv är privilegierad som bor i Sverige och har så fina möjligheter att vara både förälder, student och entreprenör. Jag tror att det är lätt att sätta för höga krav på sig själv, och att ge upp (för?) tidigt när det känns övermäktigt.

I framtiden hoppas jag också kunna arbeta mer med någon typ av plattform för coworking för bättre möjligheter att enkelt ta hjälp av- och hjälpa andra. Det kan vara positivt att omge sig med personer som har liknande drömmar, om än med annat innehåll och vägar dit.

Susannas tips till dig som vill starta bolag

Jag skulle råda den som önskar starta något eget att vara väldigt snäll mot sig själv, sätta rimliga mål, att hela tiden klappa sig själv på axeln för utfört arbete, och att hitta en eller ett par personer som kan fungera som mentorer. Ibland när jag skriver ”Att göra-listor” lägger jag till saker som jag redan gjort för att direkt kunna bocka av dem svart på vitt, och visa mig själv att jag faktiskt Gjort mycket och inte bara har saker kvar att göra…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv