Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Travelfoodie

De är två tjejer som tillsammans driver sitt första gemensamma bolag, Travelfoodie. Båda är bosatta i Stockholm med våra respektive.

Hedvig är 23 år och drivs av att utmana mig själv, testa hur mycket hon kan och vad hon kan åstadkomma. Elinor är 32 år och hennes främsta styrka är hennes envishet. När hon har bestämt sig för att knäcka koden gör hon det.

Tillsammans bildar de ett starkt team där de kompletterar varandras kunskaper. Elinor med sin tekniska bakgrund och Hedvig med sin kreativa sida.

Travelfoodie föds

För Hedvig började entreprenörsresan när hon var 22 år och nyligen hemkommen från Tokyo. Hos henne fanns en idé och hon började spåna på hur det skulle kunna bli ett företag.
För att testa och utveckla idéen deltog hon i ett fyra veckors program på en startup skola i Exeter, England. Hedvig insåg att hon saknade de tekniska kunskaperna och anlitade då Elinor för att bygga den hemsida som krävdes.

Det började som ett jobb, men med tiden upptäckte de att Hedvig sökte en partner som hade de tekniska kunskaperna och Elinor ville gå in ett företag med en idé hon trodde på.

Travelfoodie, verksamheten

Travelfoodie är en onlinemarknadsplats för foodies där de kan upptäcka, lägga upp annonser och boka unika matlagningsupplevelser till deras nästa semester. Det var efter en resa till Tokyo där Hedvig var hemma hos Tomomi och lagade sushi som hon insåg att den upplevelse hon varit med om kändes så genuin och äkta. Tomomi hade berättat sin historia och gett sina tips i Tokyo. Detta gjorde att Hedvig fick uppleva en unik matlagningsupplevelse. Hedvig tyckte att det var en fantastisk upplevelse, men att hitta Tomomi hade tagit massvis med tid och varit väldigt komplicerat. Det var därför hon ville starta Travelfoodie.

Idag bedrivs vår verksamhet från Stockholm och vi har våra matlagare här. Vi valde att börja med Stockholm för att testa idéen, men planerar att ta oss vidare ut i världen så snabbt som möjligt. Elinor drömmer om USA och Hedvig om Asien.

Målet med Travelfoodie är att hjälpa människor att träffas. Vi vill finnas i hela världen för att kunna skapa möten överallt. Vi tror att mat kan förena människor på helt fantastiskt sätt!

Hedvig och Elinor, är självklara entreprenörer och företagare

Vi ser oss själva som entreprenörer men det går inte att driva ett företag utan att vara företagare. Så därför ser vi oss som båda två.

Entreprenörsresan

För Hedvig som startade bolaget så var den största utmaningen att vara själv. Det var helt nytt och det kändes läskigt att gå igenom allting ensam. Därför vart det en trygghet när Hedvig och Elinor bestämde sig för att driva företaget vidare tillsammans. Elinor tycker däremot att det svåraste var att inse vad marknadsplatsen faktiskt behövde för att fungera och inte vad vi personligen ville ha. Att allt ska vara perfekt från början är en utopi och absolut inte nödvändigt.

Det som vi båda behövt offra är tid och pengar. Om vi varit anställda hade vi haft en fast lön och jobbat 40 timmars arbetsvecka. Nu ser arbetslivet lite annorlunda
ut.

Vad skulle ni göra om, om ni fick göra om er resa?

För Hedvigs del så hade hon nog varit att hitta en partner tidigare. Hon var länge inställd på att göra det själv, och letade därför inte aktivt efter en partner. Vi hade känt varandra i drygt ett år innan vi bestämde oss för att vi skulle bli partners.

Vanliga misstag?

Var inte rädd för att göra misstag. Ibland så är det lättare sagt än gjort, men vi tror mycket på uttrycket “fail fast, learn faster”. I början är det väldigt svårt att veta vad som är “rätt” väg, och det kan begränsa dig.

Vi lanserade med en väldigt förenklad tjänst/hemsida än det vi tänkt oss från början. Just för att vi tror det är bättre att testa den för att se vad som funkar och inte. Ska allting vara perfekt så är det nog lätt att aldrig komma till skott.

Varför ska man driva företag?

Den största fördelen med att driva företag är att du arbetar med något du brinner för. När det är ens egna företag så vill man alltid göra det lilla extra. Man lär sig även otroligt mycket nya saker.

Hedvig och Elinors tips till dig som vill driva företag

Vårt främsta tips är att tro på din idé. Ibland så tvivlar man på att man klarar av det själv, men vi alltid trott på idéen och det är vad som har hjälpt oss när vi känt så.

Vi vill driva företaget Travelfoodie framåt och då är det bara att bita ihop och kämpa vidare. Plus att det blir så mycket roligare att jobba med något som man själv tycker är en grym idé! Det är jobbigt men också väldigt kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv