Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Under your skin

Lovisa Hahn är 24 år och bor i Vasastan i Stockholm tillsammans med sin pojkvän. Hennes lediga tid spenderar hon helst med vänner, motionerandes och resandes!

Under Your Skin föds

Jag fick en hormonobalans för några år sedan och valde då att åka till en retreat i Indien tillsammans med min mamma istället för att genomgå behandling genom vanliga metoder. Där började jag fundera kring vilka kemikalier vi stöter på i vardagen och när jag kom hem började jag läsa på kring innehållsförteckningarna på mina hudvårdsprodukter. Där och då bestämde vi sedan för att starta Under Your Skin med fokus på rena beautyprodukter.

Jag har inspirerats mycket av min mamma som har drivit eget under hela min uppväxt, hon är också en del av Under Your Skin.

Under Your Skin, verksamheten

Under Your Skin är en online plattform som idag säljer 35 olika varumärken inom giftfri beauty. Vi har uteslutit över 500 kemikalier tillsammans med en forskare som vi anser vara tveksamma för miljö och hälsa. Vi har dock nya spännande projekt på gång som lanseras i höst.

Företaget drivs med huvudkontor i Stockholm och sedan reser vi mycket i jobbet på bland annat sälj- och produktionsmöten.

Målet med Under Your Skin är att utveckla företaget till ett av dem ledande aktörerna i giftfri hudvård på en global marknad för att kunna göra skillnad gällande synen och användningen av kemikalier i hudvårdsprodukter.

Lovisa, drivs av människor och förändring!

Jag drivs av människor och förändring. Att få jobba tillsammans med människor som har visioner, kreativt tänkande och en vilja att förändra driver mig och ger mig energi. Att ha personer med rätt tänkande och som inte tar allt för seriöst har varit det viktigaste i uppstarten av Under Your Skin. Lika viktigt som strategier och varumärkesuppbyggnad är, är det också att ha roligt och kunna skratta under press och stress.  

Jag har nog aldrig klassat mig som entreprenör. Självklart driver jag mitt företag och har rollen som ägare och VD, men jag ser sällan på titlar och försöker främst fokusera på att jobba tillsammans med mina kollegor. I ett mindre företag är rollerna verkligen konstant höga och låga – i min roll som VD sätter jag strategier och säljmål ena sekunden och andra sekunden gör jag kaffe samt rensar bland papper. Jag älskar att alla känner sig lika behövda i ett bolag och det är viktigt att varje anställd känner syfte med sitt arbete och sin roll!

Entreprenörsresan

Jag var 22 år när jag började Under Your Skin. Det svåraste har varit att driva en verksamhet utan så mycket erfarenhet och utbilda personal. Jag driver företaget tillsammans med min mamma och har fått ovärderlig hjälp av henne. Men som ny VD har det varit omvälvande att sätta sina egna strukturer och rutiner – men också en otroligt rolig utmaning! Jag hoppas att jag kommer kunna tänka tillbaka på tiden i början om 5 år och tänka att ”jag visste ingenting” haha!

Jag ser allting som lärdomar och tror inte att jag skulle ändra på så mycket om jag fick göra, de misstagen vi har gjort i företaget är nog det som har varit viktigast. Det är så jag har lärt mig att driva företag och att göra om och göra rätt kan ofta vara utmanande men också väldigt lärorikt och bra. Det viktigaste i misstagen är att komma ut på andra sidan och kunna reflektera och analysera över varför det blev som det blev. Att ”offra” känns som ett starkt ord då jag har valt att driva eget företag och starta Under Your Skin och på så sätt har jag varit redo på utmaningar. Det som jag nog har missat är min studenttid och att hänga med mina kompisar som fortfarande pluggar. Det har jag saknat ibland! Å andra sidan vet jag att de alltid finns där, stöttar mig och har tålamod när jag inte alltid kan vara med.

Vanliga misstag?

Jag skulle nog säga att ett misstag många gör är att de inte känner av marknaden. När man startar ett företag måste man först och främst se till sina kunder och marknaden – är marknaden redo? Finns behovet? Var finns kunderna? Hur gynnar vår produkt eller tjänst själva marknaden? Om timingen är rätt i marknaden kan man nå riktigt långt. Om man är först ut kan man ha fördel i det men då måste man också ha tålmodighet och resurser att vänta ut tills marknaden kommer ikapp.

Varför ska man driva företag?

Att driva ett mindre företag som vi är än så länge har många positiva fördelar – bland annat att besluten går väldigt snabbt då vi är få beslutsfattare, då går processer fort och vi kan snabbt ändra saker som går åt fel riktning. Något som också är positivt är att man äger sin egna tid! Jag styr mitt schema och vi på kontoret försöker jobba på ett modernt sätt – inte för många timmar framför datorn och alltid ha mycket social kontakt.   

Lovisas tips till dig som vill driva företag

Se till att ha med dig rätt partners och personer på din resa – de kommer att vara det viktigaste du har. Och följ magkänslan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv