Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Wilmas Design

Wilma Fors är 20 år och driver företaget Wilmas Design. Hennes webbshop säljer normbrytande kläder med motiv av kvinnor utan hår, detta för att normalisera kvinnor med sjukdomen Alopecia. Hon säljer även armband där 50% går till barnläger och träffar för barn och unga vuxna med Alopecia. Wilma jobbar outtröttligt för att hjälpa de som har Alopecia att må bättre samt att sprida mer kunskap kring tillståndet. Detta är det som driver hennes företagande.

Starten på Wilmas Design

Mitt företag började som ett UF-företag när jag var 18 år. Jag har haft Alopecia sedan jag var 10 år, men andra året i gymnasiet kunde jag inte dölja det längre och när vi började med UF-företag så såg jag min chans att kunna göra något som hjälper andra människor med Alopecia. Efter jag gick ur gymnasiet var det en självklarhet för mig att fortsätta med mitt företag. Mitt mål är hjälpa människor med Alopecia att må bättre samt att sprida mer kunskap angående Alopecia. Det är ca. 15.000 människor i Sverige som har Alopecia, Men det finns nog många mer som inte vågat gått till läkare.

Jag har många mål med sin verksamhet. Tidigare har jag drivit en träff för ungdomar/unga vuxna som jag siktar på att hålla i en gång per år. Jag vill även att bidraget för peruker, kosmetisk tatueringar och fransar ska höjas, samt att bidraget ska jämställas genom hela Sverige. Det ska inte vara att du får mindre bidrag för du bor i Norrland än om du skulle bo i Värmland. Företaget driver jag hemifrån i nuläget.

Wilmas Design : Drivkraften

Jag drivs av att se att hon faktiskt hjälper till: allt från att en 7-årig flicka vågar gå till skolan utan peruk, till att en 50-årig kvinna vågar gå ut till affären utan peruk. Jag är väldigt passionerad kring att människor ska få den hjälp de behöver och är värda. Jag har fått många kontakter med människor som mår väldigt dåligt över Alopecia, att dom känner sig annorlunda m.m och jag har blivit som en kontaktperson, som stöttar och lyssnar. Sen finns även mina kläder med mina motiv på som jag försöker normalisera kvinnor utan hår, för det bryter mycket mot normen.

Att vara entreprenör

Lyckligtvis har resan som entreprenör gått bra då jag har fått mycket positiv respons. Det jobbigaste upplever jag är att höra vissa personers historia gällande hur de blivit behandlade av andra personer, läkare m.m. Men generellt är jag väldigt nöjd med hur all fungerat. Det som är bra med att jag driver mitt företag är att jag faktiskt jobbar själv med mitt mående, Det är väldigt tufft ibland att ha Alopecia. Men jag blir starkare genom mitt företag. Genom mitt företag har jag fått möjligheten att lära känna nya människor och få utlopp för mina idéer. Jag tycker att allt är positivt med att driva företag!

Wilmas tips

Att jobba med det man verkligen är driven i. Jag jobbar ju med Alopecia och det underlättar väldigt mycket att jag har det själv! Det viktigaste är att man tycker det är roligt då fixar sig allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv