Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Ann-Sofie Didriksson grundare av TÄNKT STORT och A Fryxell Photo

Ann-Sofie Didriksson bor i ett gammalt hus från 1800-talet tillsammans med sin man och dotter på 1,5 år. När hon inte spenderar fritiden med sin familj, grottar hon ner sig i facklitteratur och populärvetenskapliga skrifter för att söka efter sådant som passar in i hennes värld både privat och i hennes yrkesroll. Andra i hennes omgivning säger ofta att hon inspirerar andra, har en energi som väcker och hon säger saker på nytt sätt som når fram. 

Vem är Ann-Sofie Didriksson?

Som personer är jag rädd, modig, stolt, svag, glad, ledsen, harmonisk och nervös. Och jag är här för att visa hur vi med lätthet kan förändra allt, genom att mindhacka oss själva till ständig förändring. Jag växte upp med två bipolära föräldrar. Min story som rehabiliterat maskrosbarn har gjort mig uthållig, tydlig och lösningsinriktad. För mig är det lätt att se grunderna i olika beteenden, relationer och situationer.

Jag är läkt från 22 års daglig panikångest, röriga relationer, medberoende, missbruk. Jag har hämtat hem mig själv och vägen hit kantades av alla terapiformer man kan tänka sig – antidepressiv medicin, självmedicinering och verklighetsflykt. Den vanliga sjukvårdens metoder fungerade inte på mig så jag sökte mig till människor som jobbade nyskapande – läkte med sorgbearbetning, mental träning och hypnos. Idag har jag satt ihop min egen metod. Där min livshistoria i kombination med verktyg som jobbar med hjärnan läker klienter i snabb takt. När vi väl lärt oss verktyg som jobbar med hjärnan och nervsystemet, istället för emot det, går det fort att röra sig mot läkning. Jag vill läka världen till en bättre plats – en persons vardag i taget. Så personen kan kliva vidare på sin resa och lära andra sina exklusiva livs drag på sitt sätt.

Företaget TÄNK STORT

Jag coachar och föreläser om förändring till det bättre med draghjälp av det undermedvetna Främst genom känsloansvar, lösningsfokus och mindhacks. Då hjärnan är programmerad att spara energi gillar vi oftast inte förändring. Därför brinner jag för att jobba med hjärnan istället för emot den i att uppnå olika önskade förändringslägen. Jag utforskar ämnen såsom mental träning, sorgbearbetning, hypnos, epigenetik, neuroplasticitet, mindhacking och hur kroppens egna fenomenala system kan hackas för att göra förändringsprocessen kortare. 

Jag driver min verksamhet i Smedjebacken, i Dalarna där jag bor. Från mitt hemmakontor coachar jag och kör en del onlineutbildningar. Jag åker ut i Mellansverige och föreläser i olika projekt, i skolor samt på arbetsplatser. Mitt mål med verksamheten är att göra världen till en bättre plats genom att utbilda en individ i taget i att må och fungera bättre. Om 5 år är jag en utgiven författare, en väletablerad föreläsare och eftertraktad coach. 

Hur startade TÄNK STORT?

Jag startade företaget 2014, i 36 års åldern och jobbade då som fotograf i varumärket A Fryxell Photo. Jag var livrädd och sa upp mig ganska snabbt från en heltidstjänst som projektledare. TÄNK STORT växte fram i takt med att jag insåg hur lätt det var att läka sig själv och företaget tog fart ordentligt 2019. När jag satt i bilen på väg till ännu ett trasigt förhållande skrek jag högt: “men vad i helvete ska jag göra då?”. Trettio sekunder senare kom det en lastbil som det stod TÄNK STORT på. Det var tio år sedan i år och där vände mitt liv. Jag läkte mina sår och började lära mig att rikta fokus inåt. Efter tre utbrändheter och år av att vara bekräftelsesökande i projektledarrollen, läkte jag mina sår med hjälp av metoden för sorgbearbetning. Då landade jag i att jag ville satsa på mitt intresse som fotograf. Det gick bra och jag sa upp mig efter 3 månader till min chefs förtret. 

Insikt om att vara “entreprenör”

I flera år hade jag fått höra att jag borde starta eget men jag fattade inte vad de menade. När jag hade läkt förstod jag att jag var en entreprenör. Att jag trivdes som bäst när jag får bestämma mina egna arbetstider, anpassa arbetsdagen efter mitt mående och jobba så lite som möjligt för så mycket pengar som möjligt. Jag är långt ifrån rik men är lugn i själen på ett helt annat sätt.

Jag är stolt över att jag vågar öppna upp om den storyn, de nycklarna som hjälpt mig loss och utvecklat min egen tvärvetenskapliga metod ‘GoBack2basics’. Som handlar om att spegla en individs inre vilja att må bättre, använda hjärnan och sinnenas funktioner på det sättet den är designade för att göra. För att underlätta förändringsresan man vill göra. Jag är djupt övertygad och tacksam över min livsresa samt min expertis som mindhacker idag. Hade jag inte haft erfarenhet av det jag har idag och pushat mig själv att rehabiliteras via behandling, så hade jag inte kunnat lära ut det som fått mig ur det. Idag är min story det som bygger förtroende mellan mig och mina klienter – de märker snabbt att jag har ett inifrånperspektiv och möter dem på ett annat sätt än traditionell sjukvård gör. 

Fördelar och nackdelar med eget företag

Det bästa och sämsta med att driva företag är att jag bestämmer allt i mitt företag, haha. Det svåraste är nog att balansera de bollar som driver in pengarna och det som inspirerar mig. Att våga lyssna på mig själv och mitt sätt att leva entreprenörskapet och lita till, det är ibland svårt. När jag startade företaget sålde jag huset och investerade i fotoutrustning. Jag får nog offra en del sinnesro till och från – “om du bara kunde skaffa dig ett riktigt jobb Ann-Sofie – så du får en riktig lön”. Jag fungerar ju inte riktigt så, vilket kan skapa en del oreda i den gemensamma ekonomin ibland. Speciellt nu när vi fick barn tillsammans har det varit utmanande då mitt sätt att leva inte gav mig tillgång till sjukpenninggrundande inkomst. När jag insåg att jag endast skulle få ut 180 kronor om dagen i mammapenning tvingades jag börja jobba tidigt, vilket känns i hjärtat än idag. Som tur var och är vi två, men jag jobbar hemifrån vilket gjort att jag kunna finnas tillgänglig nära ändå när jag varit tvungen att jobba. 

Vilka misstag tror du att många företagare gör i början?

Jag tror det är vanligt att man väntar för länge med att köra igång, att vi lyssnar på hjärnans varningar om att gå utanför komfortzonen. Att man även jämför sig med andra som kommit betydligt längre än sig själv. Hade jag kunnat åka tillbaka i tiden hade jag sagt åt mig själv att “det behöver inte vara perfekt” – lär dig genom att göra. Och utvecklas genom att välkomna missar och våga lära sig av misstagen. Lita till att så länge du följer den du är kan du varken vara eller gå fel. I sociala medier idag finns alla möjligheter att sprida energi. Och nätverket aktiveras då automatiskt när vi låter oss själva skina i den kraft som är unik för oss själva – vi attraherar in de som känner igen sig i oss. Att även våga fråga de vi ser upp till och haka på dem är något jag rekommenderar. Själv frågade jag en coach var hon började och nu kopierar jag hennes vägval kopplat till studier och lägger till min egen tvist på det hela.

Vad har du för tips till andra entreprenörer?

Att starta eget och driva sig själv utanför komfortzonen drar energi så räkna med att argument kommer aktiveras som är designade för att få dig att sakta ner. Lägg därför fokus 6 månader framåt – koppla an till vad ditt framtida jag skulle vilja att du fattar för beslut idag. Jobba med mental träning varje kväll precis innan du driftar in i sömnen och är som mest avslappnad: se resultatet i bilder. Sedan vill jag även slå ett slag för en klyscha. Det finns liksom en enda version av dig i världen  – gör inte du åt något av det du drömmer om går potentialen i graven med dig. Har du en idé som får dig att brinna av passion och har rädslor som står i vägen – ta rygg på dem som är van att övervinna rädsla, master that mind och kör ditt eget race! 

This or that med Ann-Sofie Didriksson

Vill du kontakta Ann-Sofie?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv