Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Isabelle Uskali Wassler driver Hållbart Fokus

Isabelle Uskali Wassler är en nyfiken, driven, glad och ödmjuk 32 åring som brinner lite extra för musiken och välbefinnandet. I Enköping bor hon tillsammans med sin man och två barn i åldrarna fem och tre. När hon inte umgås med sin familj så är hon med i en showkör där hon får göra det hon älskar – att stå på scenen och sjunga. 

Isabelles entreprenörsresa 

Jag har i hela mitt liv sagt att jag inte kommer starta eget företag. Jag har liksom aldrig sett mig själv som företagare, och det har känts både läskigt och så långt ifrån mig på något sätt. Under utbildningen till stresspedagog kom jag i kontakt med många fantastiska och inspirerande lärare som sådde ett frö inom mig. I utbildningen fick vi gå en entreprenörskurs där vi pratade mycket om hur man gör för att starta eget. Detta blev startskottet för min egen verksamhet.Intresset och nyfikenheten för att driva en egen firma växte sig större och större. Jag var redo att kasta mig ut för att testa mina vingar som företagare och gå in i en värld som var okänd för mig.

Vad motiverar dig? 

Jag blir motiverad av möjligheten att få utvecklas. Jag ser livets små glimtar som en del av personlig utveckling och jag älskar att få lära mig nya saker. Min stora drivkraft är att inspirera andra till att hitta sin inre styrka och hjälpa till att rikta sitt fokus på det som får dem att må bra. Att hitta ett hållbart fokus helt enkelt.

Jag är så nöjd över att jag vågade ta klivet in på denna personliga resa och utveckling genom att starta företag. Jag är stolt över min resa överlag. Mest stolt är jag över att ha vågat ta klivet ut i företags djungeln. Sedan är jag otroligt tacksam över att ha träffat och fått förtroendet av de som kommit till mig för att få hjälp. Det är en så fin känsla att få vara en del av någon annans personliga resa och hjälpa dem att hitta stegen fram.

Vad gör ditt företag, Hållbart Fokus?

Jag hjälper privatpersoner och verksamheter att bli uppmärksamma på och hitta verktyg för att hantera stress. Dels att hitta tid för återhämtning, skapa en hälsosam relation till prestation och att rikta fokus på det som stärker välmåendet. Hållbart fokus handlar för mig om att lära sig att rikta sin uppmärksamhet på det som får mig att må bra och driver mig framåt. Jag håller enskilda samtal, återhämtnings grupper, workshops och föreläsningar. Jag arbetar för det mesta hemifrån då jag inte har någon egen lokal men jag träffar många av mina kunder ute på arbetsplatser eller på ‘walk and talks’.

Mitt mål med företaget är att fler ska lära sig strategier, få verktyg för hur de kan hantera stress och samtidigt stärka sig själva. Jag brinner för att arbeta förebyggande, innan det går så långt att det leder till utmattning eller annan stressproblematik. Om fem år vill jag gärna se att jag kan livnära mig helt på min verksamhet då. Just nu arbetar jag 50% med Hållbart fokus och 50% i en pilotstudie där syftet är att reducera stress samt psykisk ohälsa i skolan.

Vilka viktiga lärdomar har du fått från din entreprenörsresa?

Att det tar tid att bygga upp sin verksamhet! Det krävs engagemang men att man också är rädd om sig själv, så att man inte blir uttömd och överarbetad. Viktigt att låta det få ta tid och att ta ett steg i taget. Det som jag gillar med att driva eget företag är friheten och flexibiliteten. Jag väljer själv hur jag lägger upp dagarna och arbetet vilket bidrar till att jag kan lägga in återhämtande aktiviteter och få ett friare schema för familjelivet. Men det bästa är ändå att träffa kunder och företag som har valt att ge mig förtroendet att hjälpa dem. Jag älskar att träffa nya människor, att få möjligheten att vara en del av deras personliga resa är otroligt givande.

Baksidan med att driva eget företag är att det alltid finns saker att göra och gör du inget i företaget händer det inte heller något. Det gäller att skapa sig en balans och komma ihåg att sätta sina egna gränser. Annars tror jag att det är lätt att jobba för mycket, att det till slut blir mer press och stress än givande och lärorikt. För mig har det varit svårast eller mest utmanande att marknadsföra mig. Just marknadsföring var en helt okänd mark för mig och jag har fått lära mig på vägen hur jag ska nå fram till min målgrupp.

Vilka misstag tror du att många företagare gör i början?

Jag tror att det är lätt att vilja göra allt på en gång och nå ut till så många som möjligt. Det kan också vara lätt att vilja ta på sig alla möjliga sorters jobb med rädslan över att man eventuellt missar något om man tackar nej. Mitt tips är att ge det tid. Det tar tid att bygga upp sin verksamhet och låt det få göra det. I början kan du behöva göra vissa jobb för mindre betalt för att visa upp din verksamhet och att du finns. Men glöm inte bort din egen hälsa och vad du står för. Testa dig fram och se vilken målgrupp du har och försök smalna av när du kommer på den.

Tips till andra entreprenörer

  • Se vilka nätverk som finns, kontakta de. Jag tänker att för att hitta de rätta kontakterna så behöver du pröva dina vingar och se var de bär. 
  • Våga fråga och våga gå in i ett okända, för det är så du lär dig. 
  • Om du tror något är rätt men inte är helt säker, prova ändå.
  • Mitt tips är också att prata med många olika för det kan öppna upp dörrar som du inte tänkt på innan.
  • Hitta ett nätverk och prata med andra i samma bransch för att få tips och stöd när det känns trögt.
  • Balansera din tid genom att om du haft mycket jobb en vecka, arbeta då mindre veckan därefter.

This or that med Isabelle Uskali Wassler

Vill du kontakta Isabelle?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv